Första expeditionen till Sydpolen

Vad var den första expeditionen till sydpolen?

Roald Amundsen och Robert Falcon Scott utforskade sydpolen samtidigt 1911. Amundsen var medveten om Scotts mål, men Scott var inte medveten om att Amundsen var precis bakom honom. Roald Amundsen fick det först på 14: e December 1911. Amundsen rapport . . .

Som ledde den första gruppen av upptäcktsresande till sydpolen?

Den första expeditionen till sydpolen som faktiskt lyckats få det leddes av Robert Falcon Scott. Roald Amundsen och Robert Falcon Scott utforskade Antarktis samtidigt 1911. Amundsen var medveten om Scotts mål, men Scott var inte medveten om att Amund . . .

Varför Amundsen fick till sydpolen första?

Han fick till sydpolen först eftersom han hade ett enormt försprång (ca två veckor) han hade också planerat platsen för sitt basläger så det var passande för hans lag. Laget hade samlat ihop en liten trä hydda (kallas Fram) så att de skulle vara bekv . . .

Vem var den första att nå sydpolen?

Roald Amudsen var den första att nå sydpolenEtt annat svarNorskan, Roald Amundsen, ledde en grupp av fyra till sydpolen, och de tillbringade ungefär en vecka där kontrollera deras ställning. De tog solen iakttagelser med både teodoliter och sextants . . .

Första klass tillägg bakifrån bilen?

Jag var tvungen att ta en längre resa, bestämde sig för att resa bekvämt med tåg och bokade en första klass biljett. På grund av överbefolkning, var sedan också passagerare i den andra klassen används till oss, som ständigt högt talade eller ringt me . . .

Vad åt Amundsen på sin resa till sydpolen?

På Amundsens resa till sydpolen, han och hans besättning åt konserverad och torra icke förgänglig mat men när som körde ut de åt pingviner och försegla kött och när tiden kom de sköt 24 av hundarna och åt köttet.Hoppas detta var till hjälp. . . .

Den största orsaken till livsmedelsburna sjukdomar är vad?

När det gäller smittämnen orsakas det största antalet livsmedelsburna sjukdomar i USA av Camplyobacter. Dock i form av underliggande orsaker är undercooking mat och cross-förorena livsmedel den största orsaken till livsmedelsburna sjukdomar. . . .