smältpunkt för en sockerbit
Definitionen av sublimering är när ett material går direkt från fast form till gasform, utan smältning först. Om materialet är flytande och det förvandlas till gas, som är kallade avdunstning (när det är gradvis vid varje temperatur) eller kokande (n . . .
Trans isomerer har högre smältpunkt eftersom de är mer stabil än cis-isomerer. Detta stabality uppstår på grund av sin form, trans är strieght som gör att H intermolekylära krafter till exakthet och göra trans stabil.Också beroende på R grupper, kan . . .
För att veta vad staten ett ämne kommer att vara i rumstemperatur, behöver du veta dess smältpunkt och dess kokpunkt. Om rumstemperaturen är lägre än smältpunkten, blir det en solid. Om rumstemp. är mellan smältpunkten och kokpunkt, blir det en vätsk . . .
Vatten har en lägre smältpunkt eftersom det är lösligt i många saker. Naftalen är dock inte. Utan att vara lösliga i en hel del lösningar har av naftalen en högre smältpunkt på grund av hur det bildas. . . .
Tillståndet i fråga om ett ämne i rumstemperatur beror på om smält- och kokpunkter är över eller under rumstemperatur. Vid rumstemperatur:Ett ämne är fast om både smält- och kokpunkter ligger över rumstemperatur.Ett ämne är flytande om smältpunkten l . . .
Nej, vissa metaller har sådan en låg smältpunkt de är flytande vid rumstemperatur - kvicksilver. Andra är nästan flytande vid rumstemperatur som gallium. Alla alkalimetaller har låga meting poäng. Den andra ytterligheten är metaller som volfram som h . . .
Kiseldioxid är en makromolekylära (stor) struktur. Atomerna inom är alla bundna till varandra kovalent som är mycket starka och därför kräver stora mängder energi (värme) för att bryta, vilket resulterar i en hög smältpunkt. Hoppas detta hjälper! . . .
Sterling silver har en smältpunkt på ca 1639 grader F. Jag skulle säga att det är ganska hög. . . .
Smältpunkten är den temperatur som krävs för att bryta de intermolekylära bindningarna mellan molekyler av ett ämne. Detta innebär att obligationerna som vätebindningar och polar attraktion mellan de enskilda molekylerna av ett ämne måste brytas så a . . .
På grund av den nuvarande amingrupp och en karboxylsyra presentera både i den amino syran blir det polar vilket leder till en hög smältpunkt . . .
Volfram är en metall med en särskilt hög smältpunkt (som har gjort lämpliga för användning som en glödtråd i glödlampor); Joniska föreningar såsom granit har höga smältpunkten. Keramik har höga smältpunkten. . . .
Koppar har en hög smältpunkt på grund av dess starka metalliskt band. banden mellan de atomerna är mycket svåra att bryta. Mycket energi för att skilja dem åt. . . .
Guld har en hög smältpunkt på grund av dess molekylära sammansättning. När det blandas med andra metaller för att skapa en legering, går smältpunkten ännu högre. . . .
Bakelse margarin presterar bättre än smör att göra smördegen på grund av dess höga smältpunkt. Det smälter inte snabbt, vilket ger tid för smördeg degen att bli tillräckligt hög samtidigt som inte det tung och blöt. Sedan när temperaturen ökar, bakel . . .
Smältpunkt: temperaturen som en solid blir en vätska. Kokpunkt: temperaturen temperaturen vid där något kommer att smälta (vänd från fast till flytande) . . .
SVAR: En sockerbit består av mindre kristaller socker, så molekylen är mindre. . . .
En sockerbit är lika med en tesked eller 1/48 i en cup. (Källa: http://wiki.answers.com/Q/What_quantity_of_sugar_is_in_a_cube) Det finns 200g socker per kopp. (Källa: http://en.wikipedia.org/wiki/Sugar) Matematik ger svaret: det finns 4.17g socker pe . . .
olja används när vi bestämmer att smältpunkten för förening högre än 100 medan för den förening som har smältpunkt mindre då 100 vi använder vattenbad . . .
Natriumklorid är en jonisk förening som har en kristallin struktur. Ion varje natrium (Na +) samverkar med 6 kloridjoner (Cl-) på varje sida av det, och varje Cl - samverkar med de 6 Na + runt den. I en enda salt kristall finns det miljontals Joniska . . .
solutionswhen en sockerbit löses i vatten, det blir en lösning av socker och vatten. en lösning kan sägas vara en homegenous blandning av vatten och socker molekylerna.för att detta ska ske, måste kub sockermolekyler bli fria från varandra att blanda . . .