1988 ford ranger 2.9 L ingen gnista fortfarande har servostyrning elektronik bara sluta kör ändrade spole och modul - kan det vara plocka upp distributör eller timing kedja?

Jag har en 89 Ranger med 2,9 L, körde på motorvägen och det bara sluta. Jag trodde det var nog kamkedjan, hade det bogseras till en butik och han kollade bränsletryck som var normalt, hittade ingen gnista skick. Han testade tändspole, pickup spole, modul och ledningar för fel. Fel spåras till kontroll tändmodulen. Han ersatte också distributör cap, rotor och spole tråd. Om du har en någon gnista skick skulle jag kontrollera alla dessa eftersom jag tror att om det är en bruten kamkedjan skulle du fortfarande ha gnista. Kontroll tändmodulen är på basera av den gemensamma jordbrukspolitiken distributör. Förutsatt att din tändspole och kontroll tändmodulen är bra, prova pickup spolen. Bo med tändsystemet tills du får gnista.
Jag har samma problem med min 88 ranger bytt distributör, rotor knappen, tändspole och tfi modul, fortfarande ingen gnista. Om det är kamkedja det inte kommer att utlösa.