1999-2003 Windstar har grov idle - har OBD-koder P0171 och P0174 och känns som den är redo att stall?

Svar
Jag har nyligen börjat med misfire problem med min 2000 med en 3,8 liter. Jag hade den återförsäljare som jag använder köra en genomsökning av hela datorn på den. Det kom tillbaka med bakre o2 sensor, map-sensor, cam lägesgivare och bränsle injektor 1. Gissa vad, inget avgassystem läckage... O2 sensor ok... mekaniker sa Ersätt injector 1 och alla andra koder kommer att försvinna. Jag har frågat ett par andra mekaniker och alla säger samma sak, dåligt bränsle injektorer kommer att dofta alla typer av förödelse och kasta udda koder. Om ditt fordon lider av en rik eller mager blandning, se till att du har den avsökte på en ansedd ford återförsäljare för bränsle injektor frågor, det kan bara spara en massa pengar och de är inte svårt att byta själv. Åh, förresten, Köp inte spridarna från återförsäljare om du inte går att få dem att ändra dem. De flesta återförsäljarna tar betalt mellan 65 och 75 spridarna. Jag hittade dem på advance och o'rielly's och på e-bay för mycket mindre. Problemet löst på min van. Lycka till!!
Nyligen blev jag medveten om detta gemensamma problem med 1999-2003 Windstars.

Den första och mest långlivade indikatorn att detta kan vara ett problem är att få P0171 och P0174 skanna koder - de anger ett magert tillstånd Bank 1 och Bank 2.

Ett annat symptom är en grov idle - och det kan vara en intermittent grov sysslolös.

Det finns andra diagnostik ovan i båda länkade resurser för att bekräfta om din Windstar kan drabbas av problemet.

För referens, det finns en TSB (teknisk service bulletin) officiellt erkänner problemet och en föreslagen åtgärd: TSB # 03-16-1

Det finns en uttömmande foto guide och diskussion kring denna reparation via den "relaterade länkar" nedan.

Varning: om du besöker AutomotiveForum.com, som herrarna antyder, har beroendeframkallande att vilja läsa allt som finns på Windstar!

Kolla PVC genomföring i ventilkåpan. Bör vara tätt runt PVC: N. Kontrollera trycket Regulator vakuum bränsleledningen. Den har en tendens att svälla och läcka i slutet Regulator.
Jag innebär att du måste ha ditt intag grenrör packningar ersättas och kanske ventilkåpan också. Jag hade detta gjort på min Windstar, här är en länk som förklarar det hela.

http://leckemby.net/Windstar/windstar01.html (länk nedan)

Jag gjorde detta själv för mindre än $80,00 mycket enkel.
Bränsle problem:

  • Bränslefilter behöver bytas ut
  • Bränslepump är inte - kontrollera trycket

Vakuum läcka?
Dålig gas eller etanol
Detta orsakas oftast av vakuum läckor som en vanlig människa inte kan fixa. Det kan repareras av en ansedd mekaniker för omkring $850,00 men när det är fast, det är fast och du kommer inte att hålla kommer tillbaka igen och igen för samma koder.   Det är mycket möjligt Mass Air Flow sensorn sänder dåliga signaler till din pcm. De kan orsaka knäpp problem ibland. Detta bör också vara att kasta en felkod. Kommer din check engine ljus på? Om så är fallet har felkoderna sprang. Om inte det enda andra sättet jag kan komma på är att koppla in datorn till en verklig tid skanner och jämföra värdena av sensorerna med de värden som de borde vara. Du behöver tillgång till en fabrik handbok för detta dock.
det soundslike en misständning eller flera feltändningar. Kolla pluggarna, ledningar, tändspole och timeing. de är vanliga orsaker, dålig chef, toppackning eller veva vinkel position senser har den samma simptoms så ytterligare sondering kan spara besvär senare

Jag har också en 2000 ford windstar. Jag ersatte eller kontrolleras följande.
1. ersätta sysslolös air reglerventil. $80.
2. Fule filter $10.
3. göra säker vacume slangar bakom luftfilterboxen förbinds. \
4. Byt PCV-ventilen. $6
5. Kontrollera att tändstiften är inte över 4 år gamla.
dålig o2 sensor eller aktiva felkod måste det vara scaned auto zon gör det gratis
Problem med kod P0171 medel: bränsle System för Lean (Cylinder Bank 1)
Problem med koden P0174 medel: bränsle System för Lean (Cylinder Bank 2)

Mer information... Dessa 2 koder är gemensamma indikatorer för ett välkänt fel på 1999-2003 Windstars. Var noga med att granska ytterligare information under "Relaterade frågor" nedan...
Jag hela listan av felkod. Jag har andra koder, men min manual har inte detta andra koder
Ta bort den negativa kabeln på batteriet i ca 5 min. Det bör klart alla koder som lagras i ECU.

Jag äger 1999 Ford Windstar XL 3.8l motor, och jag har samma koder P171-P174 det är för magert koder för övre bank. Diagnostisera koderna gav så mycket om det. Jag bestämde mig att ta den till återförsäljaren och de sa sam kod för olika problem. Bill att reparera handlar om $1200.00.I reparation av mig själv och hitta att nedre och övre intaget övertrycken packningar gick dåligt. Efter det inga koder alls. Reparation gjordes 3 år sedan. Det är att bota problemet och kostade mig 8 timmar av mitt arbete och $275,00 i delar. Jag har ca 95000 miles på den.