2011 självdeklaration sena avgiftsbelagd

Fråga:

Hej

Jag har följande problem, jag bor hustrun April 2011 av mitt ex separat (stand nu skild), sedan avskiljandet i 2011 jag försöker flytta mitt ex utan framgång kvinna till en gemensam bedömning av skatt. Hon vill bara inte att rösta, trots att hon är juridiskt skyldig. Min tidigare skilsmässa advokat har också uppmanas du att deklarationen, också utan framgång. Jag hade tilldelat 2012 maj fall skatt företag därmed, blev ett uppskjutande tills man 12.2012, men fru instämde inte mitt ex alltid även tills dess. Slutet av December 2012 Skatteverket har meddelat mandatet för mig, säger: "för få behandling":-(Hur kan jag utan mitt ex fungerar, skattekort kan inte gå ut så att revisorn kan göra det. Ut gick igenom skilsmässan februari 2013. I oktober 2013 fick jag ett brev från Skatteverket där jag var snabb att upprätta deklarationen för 2011, mer förståeligt sätt. Punkt jag har uppdrag som är bekant med sak upp till nu alltid en skatt fast igen. Min fråga är jag här fördröja avgift för att betala en utan jag vad bara eftersom ann, för min EX-fru cross vänder? Snälla hjälp en desperat Ratsuchender :-(


Svar:

mitt ex fru stannar för att göra mig minnas uttalande

Nej, hon kan inte. Du är du (!) till salu Självdeklarationen ansvarig.

På rätt sätt skulle ha varit:

  1. Din egen självdeklaration
  2. Infoga talan mot beslutet och kombinerade investeringen önskan
  3. Samtidigt skriva ex-fru att det så agerade och att hon bör rösta för kombinerade investeringen,
  4. Oppositionen kommer att avvisas om ex inte har samtyckt till.
  5. Hon håller inte med faktiskt, skillnaden mellan den fast skatten på individuell bedömning och den skatt, som skulle medföra att den kombinerade investeringen, måste kompensera. Brådskande rättsliga åtgärder att stämma.

Efter 2 det är också möjligt att ansöka om upphävande av invändningsförfarandet, så att kvinnan kan bötfällas om nödvändigt domstolen för godkännande. Det är förmodligen ännu bättre sätt. För både dig och ditt ex har en skyldighet att minimera skador.

För att förtydliga:
Om makarna får deras Finanzamt, de håller alla dessa skrivs ut på samma ark minst fyra beslut i handen –:

  1. Allt om inkomstskatt för mannen
  2. Allt om inkomstskatt för Ehefau
  3. Allt om solidaritet avgift för mannen
  4. Allt om solidaritet avgift för fru

Mer meddelanden kan plugga in där: Kichensteuer, Arbeitnehmersparzulage, Riester grejer, förskottsbetalningar, förlustavdrag (som brukar komma på en extra blad).

Din revisor men behöver veta allt. Jag kunde inte se fakta exakt vad som hände, i synnerhet kan jag i trädgården "för få behandling" ingenting att fånga. Det kan därför vara att här konsulten har en skuld på bordet. Det vore också att överväga.