2011 två månader arbetslösa, på kort sikt har jag jobbat igen och am nu igen arbetslösa.

Fråga:

Hej tillsammans.

Jag har varit arbetslösa 2011 cirka 2 månader (juli/augusti), var också ett löfte om möjligt 12 månader ALG jag.

Sedan började jag med en vän i operationen. Tyvärr hade han att avsluta herr denna månad, eftersom Orderläget är mycket dåligt just nu.

Detta är den nuvarande situationen:

Jag är arbetslösa rapporterade och kommer att bombarderas med eventuell tillämpning adresser i fältet av tillfälligt arbete, mig men inte passar, om jag får säga så.

Eftersom nu inte vet jag följande. De tolv månaderna, när och hur länge är dessa tolv månader. Innebär, löper ut den här gången till min kortfristig sysselsättning och thus i augusti? eller har jag fortfarande rätt till resten av året.

Anledningen till denna fråga är möjligheten av grundande bidraget.

Detta gäller endast för svår plats eller du måste "Vila dagar" (mellan 90 och 150 dagar (vet inte)) har ett "konto".

Jag har möjlighet genom mycket goda bekanta med deras hjälp att starta ett företag. För att jag skulle behöva detta bidrag men broar de första månaderna. Potentiella kunder finns redan tillgänglig och inte bara lite.

Sedan: Hur hög min nya arbetslöshetsersättning blir. Det beror på tiden före arbetslösheten eller min långt från lägre löner i den senaste Anl. som grund för förändring. Fick jag innan mycket bra lön i FA.

Hoppas du kan hjälpa mig :)

Hälsningar Michael


Svar:

Så nu har du resten hävdar innan din senaste anställning + förutbestämd tid för den senaste anställningen. Grunden för beräkning av din ALG 1 fordran är lönen för de senaste 6 månaderna. Men din expediten på konsortiet skulle måste faktiskt kan säga allt exakt.