2012 - konto skattedeklaration student lån, räntor

Fråga:

Hej kära skatteexperter,

följande fakta kan tas:

En person har att bevisa efter skolan/karriär:

  1. Sekundärskola avgångsbetyg
  2. Grundläggande yrkesutbildning år
  3. Statsförvaltningen
  4. Teknisk skola
  5. Studie

För att finansiera en studie utomlands och studera vidare till 5., A har spelat in ett studielån på en Bank och nu i skattedeklarationen för året 2012 på skatten office hävdade intresse B som reklamkostnader. Intresset inte, eftersom det är yttrandet från B till ett personligt lån. En uppsättningar upp oppositionen och uppmanas att lämna in handlingar som visar att användning av lånebeloppet för studie ämnar. A lämna in dessa handlingar, men summan av bevis visar inte hela lånebeloppet.

B avser nu att ta hänsyn till räntan proportionellt som utbildningskostnader . Samtidigt som styrelsen ansett extra kostnader som ett testamente (A har upprätthålla en lägenhet i stan, och en tid i termin utomlands utomlands) endast för 3 månader med ett standardbelopp. Summan av den icke-ockuperade delen av lånebeloppet ignoreras. B avser därför att överväga endast något mer än hälften av lånebeloppet och döda detta på räntor. B begär nu skriftligt, om A så håller och kommer att tillkännage sitt beslut (ja/nej).

  1. Stämmer det att B lägger kostnaderna eftersom kostnaderna för utbildning?
  2. A måste verkligen lägga till dokument för hela lånebeloppet, eller det finns en "prima facie-bevis" som totalen måste betraktas med en viss mängd dokument till?
  3. Har en fråga här inte ett meddelande, i stället för att fråga om du accepterar / inte håller med skulle vilja?

Tack så mycket för din hjälp.


Svar:

Som (och det inte roll om här som reklam kostnader, eller företag som rörelsekostnaderna) vill göra anspråk på ränta på ett lån, måste demonstrera användningen av lånet.

Så utgifter för studier, utbildningen måste bevisas för studielån.

Om utgifterna når inte beloppet av lånet, del av det intresse, som kan hänföras till del av lånet inte varit används för studier / utbildning, är inte avdragsgilla.

Eftersom det är ett överklagandeförfarande, är det beslutet att meddela, eftersom kan spara gänget innan FG är en bra idé ur botemedlet.