2013 kräva tillbaka ersättning från?

Fråga:

Hej, finns det ett sätt att begära en ersättning från 2013 tillbaka?

Det handlar om ett byggnadssamhället lån. Det var inte rätt av revocationen var fördrag av 1997 och vid var detta fortfarande inte ges. 2013 var det räntan över 2 år. Byggnadssamhället har inte avslutats. Med samtycke av byggnadssamhället finansieras banken att på andra; nu, byggnadssamhället krävde en betydande Vofälligkeitsentschädigung.

Men vad göra? Tack så mycket.


Svar:

Kära Glamau.

Det är en treårig preskription från kunskap. Det slutar vid slutet av år 2016. Fram till dess fordran är antingen genom rättsligt beslut, att hävda åtgärd eller ingripande av en offentlig myndighet av godhet.

Förskottsbetalning påföljder skall på byggnadssamhället lån endast på så kallade advance lån. Besparingar krediten kan ersättas utan påföljd.

Enligt den ursprungliga advance lån hade ett intresse under mer än tio år, kunde sägas upp senast tio år efter mottagandet av det förskott lån utan påföljd. Beträffande förskott lånet förlängdes senare, 10, 5jährige den period för vilken ersättning kan begäras i sin tur gäller då. Du beräknade men alltid från dagen för ingående av avtalet. Där med anledning av utvidgningen av det förskott lån, en ny huvudstad rätt var motiverade (juridiska frågor), var att undervisa vid denna tid. Denna instruktion saknades så kunde återkallas.

Helst bör vara betalda räntor ersättning genom en expert kontroll, eftersom även om förskottsbetalning påföljder är berättigade krav, vars höjd är ofta helt översatt. För att överstiga den lagligen tillåtna höjden för mer än 25% är inte ovanliga.

Jag hoppas att informationen har hjälpt.

Med vänlig hälsning

Prof. Dr. rer. pol. Hollander. Klaus försvarar

Diplom-Volkswirt