Byta Depot! Kapitalvinst skatt 2011

Fråga:

Hej har jag en intressant frågestund. Jag har köpt i år 2008 aktierna mäklare a. i år har jag flyttat dessa aktier till mäklare B. När mäklare A, jag hade ca 50% minus (antal).

När jag gjorde depot förändringen den faktiska kursen fick jag inte den med jag 2008 köpte en mäklare. Idag gjorde jag 30% vinst (husnummer), (från början en kurs med mäklare B).

Teoretiskt, jag är fortfarande i negationen, min fråga jag skulle vara reavinstskatt för vinst, som är en förlust men teoretiskt nu bara om jag säljer 2011, betala sedan. Bara mäklaren visas ändringen inte på grund av.


Svar:

Eftersom aktierna enligt dina data, 2008 köpte varit och du har fått detta om ett år i din insättning / hade, vinsterna från dessa aktier är skattefri. Detta gäller naturligtvis även förluster. Skatt hela har ingen effekt. Din nya mäklare identifierar endast på vilket pris aktierna har registrerats. Under normala omständigheter, de korrekta förvärvsvärdet sprang dras på en försäljning men. Men en försäljning gjorde inte som sagt skattemässiga konsekvenserna. (Så inte kom nu också på idén att sälja aktier för att hävda skatteförluster och sedan köpa tillbaka)

Här borde du se om du kan inte få en "delad" vårdnad något sätt att skilja aktier från 2008 med aktier inlösta senare.