Du är en Senior behöver du betala kapitalvinstskatt på en bostad som du köpt under 2005?

Du är en Senior behöver du betala kapitalvinstskatt på en bostad som du köpt under 2005?

Business bostad säljs ja alla vinsten skulle vara föremål för inkomstskatter.
Detta kan vara mycket möjligt. Personliga residence (huvudsakliga hem) några av de långsiktiga realisationsvinsten skulle kunna vara skattskyldig om reglerna eller uppfylls för detta ändamål.
Hemmet Main (primära bostad) regeln för försäljning av din huvudsakliga hem (primära bostad) har ett utanförskap belopp på lång sikt realisationsvinsten om du träffa 2 av 5 år regeln att leva i hemmet viktigaste (primära bostad.
Gå till IRS gov webbplatsen och använda sökrutan för ämnet 701 - försäljning av ditt hem
I allmänhet, är du berättigad till undantaget om du har ägs och används ditt hem som din huvudsakliga hem under en aggregering av minst två år av de fem åren före försäljningen. Se publikation 523 för komplett behörighetskrav samt undantag från regeln om två år.
Rapportera försäljning av din huvudsakliga hem endast om du har en vinst som inte är undantagna från din inkomst. I de flesta fall, om du har en vinst som inte är utesluten, måste du rapportera det på Form 1040, schema D (PDF), kapitalvinster och -förluster.
IRS gov webbplatsen använder sökrutan för publikation 523 sälja ditt hem
Main hem
Det här avsnittet förklarar termen "hemmets viktigaste." Hem du bor i för det mesta är vanligtvis ditt huvudsakliga hem.
Klicka på den relaterade länken nedan