Du kan göra retroaktivt kräva förluster från år 2009?

Fråga:

Hej

är det möjligt att senare hävda andel förluster under 2009 och ladda med andel vinster i 2009 eller 2013 andel vinster från 2013 att utjämna förlusterna från 2009 självdeklarationen?

Vem vet?

Många hälsningar hopfau


Svar:

Med införandet av den slutliga källskatten för kapitalvinst, 12-månaders perioden tappade från förluster och vinster är skattemässigt irrelevant. Fortfarande tappade alternativet till enheter. Förluster kan föras endast.

Inga fall alls: skattefria vinster/förluster

Sälja aktierna ägde rum i 2009 utanför "spekulativa" perioden 12 månader efter köp, denna gamla lager förluster är irrelevant och du kan bära. Det är bara den gamla lagstiftningen. Vinster kan och speciellt kan tas ut när som helst.

En liten väska: gamla förluster

Sälja aktierna ägde rum i 2009 inom perioden"spekulation" 12 månader efter köpet, då förlusterna av denna gamla lager är fakturerbar tid fram till slutet av 2013 med vinster från lager transaktioner. Detta de måste banken dock enligt intyg och identifieras av IRS som en förlust överförs. Titta på ditt slutskattebesked bank senast 2009.

Sedan kvittas dessa förluster endast med vinster från privat försäljningstransaktioner (exempel fastigheter).

Enkel fråga: det handlar om en bank.

Du har förluster med lager transaktioner i 2009, så de anställt vänner aktier till motsvarande banken i förlust. Du hade lager vinster under 2009 på samma bank, vinsterna först mot krukor av förlust av, sedan mot en eventuellt existerande undantaget ansvarsfrihet har kompenserats. Resultatet är en gryta med förlust av av null eller olika noll - beroende på mängden av vinster och inkomster i slutet av 2009.

Denna gryta med förlust av hölls aktier med banken upp till denna dag och fortsätta. I synnerhet: vinster från 2013 åtalades redan potten av förlust av. Det finns ingenting för dig att göra.

Mer komplicerade fall: minst två banker

Du begärt intyg om förlusten förrän vid de senaste 15.12 av år 2009 på motsvarande banken, så du kan bli certifierad förlust krukor och de sätts till noll på banken. Med detta certifikat kan du 2009 köra en korsad fördelning i förhållande till din inkomstdeklaration för beskattningsbara år eller men bära förlusterna - till exempel genom 2013.

Ni har begärt intyget om förlust tills slutet av 2013, förlusterna med lager vinster inte kan vara fram till 2013.

Du har begärt hittills ingen förlust certifiering av motsvarande banken, debiteras vinst i aktier på samma bank hittills med denna pott av förlust av. Vinster från 2013 kommer inte att debiteras med en annan bank, eftersom potten av förlust av inte certifierades ja... Vi första igen med vinsten från 2014, när du ansöka om intyget om förlust förlust av Bank of 2009.

Vad som saknas här?

Det saknar uppgift om hur många banker här finns i spelet.

Det fanns specificeraren utelämnas när exakt aktierna köps och säljs. Var köpet 2008, eller båda i 2009?

Det saknas här, vilka skador har certifierats och huruvida en förlust överförs bestämdes av Skatteverket.

Och slutligen saknas, oavsett om du redan är ett juridiskt bindande beslut om inkomstskatt 2013, som inga invändningar gör mer så har du senast 2014 igen chansen till en bosättning (om möjligt).