Förklara de framträdande dragen i betalning av dricks agera 1972?

Denna särskilda act antogs av indiska lagstiftaren var ett försök att ge någon form av rättigheter för arbetstagare gentemot storföretagen. I denna mening är begreppet "dricks" annorlunda än vad som presenteras i väst. Denna vision är där arbetstagare får betalning eller avgångsvederlag paket efter de har sagts upp från sin verksamhet för sysselsättning. Det kan betraktas som en typ av pension eller ersättning för tjänster till organisationen: dricks skall betalas till en anställd på anställningen upphör efter att han har utfört fortlöpande tjänster för inte mindre än fem år.
a på hans pensionsrätter; eller
(ii) på hans pensionering eller avgång; eller
(iii) på hans död eller invaliditet på grund av olycka eller sjukdom.
förutsatt att slutförandet av kontinuerlig service på fem år inte skall vara nödvändigt om uppsägning av anställningen av någon anställd beror på dödsfall eller invaliditet. Lagen är avsedd att täcka anställda som arbetar i minfält, oljeriggar, järnvägsföretag, gruvor och andra industriella miljöer som sådan.
Betalning av dricks Act, 1972
A) täckning: lagen innebär att varje fabrik, min oljefält, plantage, hamn och järnväg företag och till varje butik eller etablering i som 10 eller fler personer är anställda eller var anställd, på varje dag av de närmast föregående 12 månaderna. Blir alla personer som är anställda i de ovannämnda anläggningarna berättigade till dricks oavsett deras löner.
B) Administration: lagen administreras av en kontrollerande myndighet utser lämpliga regeringen.
C) lagen:dricks betalas till en anställd på anställningen upphör efter att han har utfört fortlöpande tjänster för inte mindre än 5 år. Ersättning för kontinuerlig drift på fem år är dock inte nödvändigt där avslutandet av anställningen på grund av dödsfall eller invaliditet. Dricks ska betalas med en takt av 5 dagar löner utifrån graden av löner senast dras av anställde för varje slutförd år av tjänst eller del därav mer än sex månader. Men den dricks som betalas till en anställd skall inte överstiga Rs.3.5 del.
D) källa av medel: enligt lagen, dricks betalas helt av arbetsgivaren. För detta ändamål han är krävs antingen (I) att få försäkring med Life Insurance Corporation, eller (ii) att upprätta en fond för dricks. Således är det hans ansvar att betala premien i det första fallet och att bidra i det andra fallet.