Frågor om skatt uttalande för 2008

Fråga:

Hej tillsammans,

följande punkter har mig för en diskussion i cirkeln:

  1. En pensionerad man har låtit utföra arbete av hantverkare. Han frågan eftersom han har ingen självdeklaration enligt Finanzamt, uppstår om hantverkaren Bill på sitt barns självdeklaration kan avbrytas om lagförslaget om barnet utfärdades och betalas av barnet?

  2. Barnet bär en kredit för att bygga ett garage på fastigheten av fadern. Får beakta intresset av skatt vid behov barnet.

Jag är tacksam för information.


Svar:

Så att barnet bär en kredit på grund av ett garage på är egenskapen av fadern helt irrelevant. Du är förhoppningsvis känner att barnet har ingen Eigentumsrehte i garaget, förutom det skulle registreras, eftersom allt är ordentligt ansluten med marken automatiskt tillhör fastighetsägaren en grund leasingavtal. Även erbschaftsteuerlich är ett problem eftersom en svårt är kan visa FA som betalat sig för arvet. Så allt lagra.

Nu till huvudfrågan. strängt taget är hantverkare fakturor när barnet endast så långt avdragsgill, eftersom det avser lägenheten upptas av barnet.

Vad du nu gör och hur arbetena förklaras (det är också nciht gör vad var gjort, vad svar men "väldigt lättad"), måste du själv känna.

Att om han har gått i pension udn således pension gäller, han betalar löner dörr, dela även om ingen förklaring, men han kan ta tillbaka den lön skatten betalas, eller är pensionen enligt 1.000 per månad brutto?