Gjorde de 32 italienska ubåtarna och andra italienska vessals och deras italienska besättningar fortsätta kampen för Tyskland efter avsluta av italain kommandot 1943?

Gjorde de 32 italienska ubåtarna och andra italienska vessals och deras italienska besättningar fortsätta kampen för Tyskland efter avsluta av italain kommandot 1943?

Regia Marina från Wikipedia, den fria encyklopedin
Det fanns också italienska flottans enheter i Fjärran Östern 1943 när den nya italienska regeringen gick med på att en vapenstillestånd med allierade. Reaktioner på deras besättningar varierade kraftigt. I allmänhet, ytbehandlar enheter, proviant främst på fartyg och extra kryssare, antingen kapitulerade i allierade hamnar (Eritrea i Colombo, Ceylon) eller, om japansk kontrollerade hamnar, de borrades i sank av sin egen besättning (Conte Verde, Lepanto och Carlotto på Shanghai). Rambla II togs över av japanska i Kobe och namn till Calitea II. Fyra italienska ubåtar var i Fjärran Östern vid tiden för vapenstilleståndet, sällsynta varutransporter till Japan och Singapore: Ammiraglio Cagni, Cappellini (Aquilla III), Giuliani och Torelli. Besättningen på Ammiraglio Cagni hört av vapenstilleståndet och överlämnade sig till Royal Navy utanför Durban, Sydafrika. Cappellini och Torelli, Giuliani, och besättningarna internerades tillfälligt av japanska. Båtarna gått till Tysk ubåt kommandot och, med blandade tyska och italienska besättningar, de fortsatte att kämpa mot allierade. Den tyska flottan (Kriegsmarine) tilldelats nya poliser de tre ubåtarna. Tre var åter namngivna U.IT.23, U.IT.24 och U.IT.25 och tog del i tysken krigsoperationer i Stilla havet. Giuliani sänktes av den brittiska ubåten Tallyho i februari 1944. I maj 1945 tagits de övriga två fartygen över av den japanska kejserliga flottan när Tyskland kapitulerade. Tjugotal italienska sjömän fortsatte att kämpa med japanska. Torelli förblev aktiv fram till 30 augusti 1945, när, i japanska fiskevatten, denna sista fascistiska italienska ubåt sköt ner ett B-25 Mitchell bombplan av United States Army Air Force.