Har IQ test betyg ändrats sedan 1973?

Har IQ test betyg ändrats sedan 1973?

Intelligenskvot (IQ) tester har utvecklats under loppet av ett århundrade att bli en form av intelligens test fortfarande används idag. Denna utveckling inleddes med den första standardiserade IQ-test, skapad av Fransk psykolog Alfred Binet i början av 1900 för att avgöra vilka barn skulle utmärka sig i skolan, och som barn skulle behöva extra stöd. Detta test var sedan redigeras och anpassas av en Stanford University psykolog, Lewis Terman, in i det Stanford - Binet test som introducerade enda nummer poäng oftast förknippas med IQ tester idag.

Sedan 1973 IQ poäng i och för sig har inte förändrats, men deras användning har. Före 1970-talet IQ test sågs som bäst för att mäta en individs intelligens, och var används ofta de flesta ofta i skolor. Men som andra mätningar av intelligens introducerades, som Howard Gardners sju intelligenser och den Wechsler Adult Intelligence Scale (WAISEN), IQ testet föll ur tjänst och ökningen av omfattande tester som SAT och ACT började.

Som användningen av IQ tester ändras, så alltför gjorde skalan för mätning. Beroende på provet tas, IQ poäng varierar från 40 till 180. Före 1973, en poäng över 145 på Stanford - Binet test anges geni, 100 anges medelpoäng och 85 eller lägre anges utvecklingsstörning. 1973 justerades den nedre änden av skalan så att poäng mellan 85-115 ansågs vara genomsnittlig intelligens och en värdering under 70 nu indikerar psykisk utvecklingsstörning.

Även om IQ-tester är inte längre standarden för intelligens test i skolor, fortsätter de att användas som i samband med andra bedömningar för att bestämma den totala mental bilden av både barn och vuxna.