Hur ändrar du batteriet i braun 5742?

Hur ändrar du batteriet i braun 5742?

Braun 5742 demontering:

1. ta bort skärmen cutter.

2. ta bort klippaggregatet.

3. Använd en #8 Torx skruvmejsel att ta bort de två skruvarna på cutter ram. Lowes hårdvara säljer en riktigt billig Kobalt varumärke Torx skruvmejsel med flera Torx bits. Observera att det finns små O-ringar (orange färgade på rakapparaten) runt varje skruv som du tar bort nu, runt andra skruvar som du kommer att ta bort senare, plus O-ringar runt metall makt jack inlägg. Var uppmärksam och inte förlorar dessa O-ringar. Om du förlorar en och kan inte hitta det, Använd en liten sandskädda av kontakta cement vid återmontering din rakapparat för att uppnå samma vattentäta sigill där saknade o-ringen skulle vara.

4. med polisonger indragen, dra på hela cutter församlingen. Det hjälper för att dra något mer på sidan av cutter ramen angränsande till polisonger trimmer församlingen, eller åtminstone dra sidan cutter ram församling något lös först av cirka en åttondel av en tum. Det kan ta några rycka för att dra skäraren ramen av rakapparaten kroppen eftersom Braun använder någon form av silikon baserade sammansatta försäkra att rakhyveln är vattentäta. Sedan helt enkelt dra bort hela cutter ramen.

5. ren fräskroppen ram och rakapparat med Q-tips och isopropylalkohol packning områdena så att dessa parning ytor kommer att vara bra när du senare sätta ihop din rakapparat. En burk med tryckluft är också praktiskt för att försäkra att ingen ludd kvar på dessa parning ytor. Och ja, sätta på dina glasögon så att du kan se vad du gör!

6. sätt in en mycket liten juvelerare platt huvud skruvmejsel i en av gummi pluggen täcker över de dolda skruvarna vid slutet av rakapparaten kroppen och pop ut gummi locket. Skruvmejseln skall införas längs sidan av omslaget närmast till power-uttaget. Alternativt kan förmodligen du använda det rätade ut slutet av ett litet gem i stället för en juvelerare skruvmejsel eftersom gummi pluggarna är rent kosmetiska i funktion. Gör samma sak för andra gummi pluggen.

7. ta bort de två skruvarna gömda under gummi pluggarna.

8. Håll rakapparaten horisontella och använda radergummit slutet av en penna driva på en eller flera av de metall inlägg i rakapparatens power jack. Modet i hela rakhyveln kommer att glida fram i rakapparaten fodralet cutter i slutet.

9. ta tag cutter huvudändan av rakapparaten modet och helt enkelt avsluta dra modet ur rakapparaten fallet.

10. ta bort varje NiCd batteri genom att bända upp i änden av batteriet som är närmast den sätt i änden av rakapparaten modet. PIN-koden inbyggda i slutet av batteriet kommer knäppte och glida upp genom kanalen för den rakapparat batteriet terminal. Observera att det finns ett litet band av dubbel-stick tejp under batterierna. Rulla batteriet fram och tillbaka och använda en juvelerare skruvmejsel för att bända upp tejpen från batteriet. Extrahera sedan batteriet. Göra samma sak med det andra batteriet. Använda juvelerare skruvmejsel för att flytta, om nödvändigt, dubbel-stick bandet tillbaka på ramen av rakapparaten.

11. NiCd batterier skapar en hel del av oxiderat film under några år på batteri inlägg och på batteripolerna inuti rakapparaten. Denna film förhindrar El lätt flyter mellan batteri inlägg och terminalerna. En indikation på detta villkor är att rakhyveln aldrig anger att batterierna har fulladdat. Rengör ändarna på batterierna genom att ordentligt torka dem med en trasa något fuktad med isopropylalkohol och sedan rengöra igen med en torr del av duken. Gör samma sak, med Q-tips, för batteripolerna i ramen rakapparat.

12. om du redan har köpt ersättning NiCd batterier, installera dem nu. Om du vill testa originalbatterier för att se om de kommer att ta en full laddning nu när du har rensat bort alla oxidation, installera om batterierna och trycker den rakapparaten strömbrytaren. Den rakapparaten avgift ljus ska lysa rött i flera sekunder. Anslut sedan i laddaren, vänta en timme och se om avgift ljuset blinkar. En blinkande lampa anger att rakapparaten elektroniken har anat att batterierna har nått en full laddning.

Sammansättning:

1. återmontering är omvänt demontering anvisningarna ovan, men med ett ytterligare förfarande som måste göras innan du installerar ramen skärare: efter ominstallation rakapparaten modet och innan du installerar ramen skärare, se till att polisonger är indragen. Sedan orient liten spinning mässing inlägget på slutet av rakapparaten modet så att mässing inlägget är längst bort från polisonger. Om cutter ramen inte lätt knäppa på rakapparaten kroppen eller inte plats helt, då är inriktningen av detta mässing inlägg problemet.