Hur gjorde Hitler skapa ett en part tillstånd i Tyskland 1933?

Hitler förbjöd kommunisterna, uppmuntrade konservativa och nationalister att gå med honom och "uppmuntras" liberaler, centrister och socialdemokraterna att hålla tyst.

Redigera (codnchips4u)

Hitler blev kanslern i januari 1933; Han var nära samarbete med Hindenburg men hade ingen riktig makt. Även om han hade 2 andra nazister i skåpet skulle han få sparken när som helst. Också på denna punkt, Hitler hade inte en majoritet i riksdagen och var tvungen att ta in hjälp från annat håll.
På den första februari Hitler lyckades övertyga Hindenburg att ha nya val i riksdagen, detta gav Hitler att vinna de flesta han behövde till ändra den Weimar konstitutionen. Den 27 februari 1933 brann Reichstag ner. Holländsk kommunist hittades på platsen med eld startutrustning. Hitler använde tillfället och anklagade kommunisterna och visade alla hur farligt de var och av nästa dag 4000 kommunister hade gripits.
Nästa dag Hindenburg utfärdade dekret för att skydda människor och staten. Detta innebar att Hitler kunde arrestera någon han ville utan rättegång. Hindenburg sa att det var att skydda från KPDEN (kommunisterna). Efter branden värd de valet den 5 mars. Nazisterna fick 288 platser men de fick 2/3 majoriteten som behövdes för att utfärda "möjliggöra agerar".
Hitler försökte sedan att hjärntvätta det tyska folket genom att utse Goebbels som chefen för departementet för offentlig insikt och propaganda så han kan ha total kontroll över media. Hitler fortsatte med sitt "hjärntvätt" genom att ta alla "främmande element" av utbildningssystemet som judar och icke nazistiska anhängare.
Hitler organiserade dagen i Potsdam som firade öppnandet av den nya riksdagshuset, detta var avsett att vinna över mer konservativa supportrar och mer allt den centrala delen och armén. Efter avdelningar Hitler gick med det nationalistiska partiet att få sin 2/3 majoritet, passerade han sedan möjliggöra agerar bevilja honom akut befogenheter så att han kunde styra Tyskland utan att rådfråga Reichstag i 4 år.
Den 14 juli antog Hitler en lag om bildandet av nya politiska partier. Så detta slutade andra parter från att bildas så Tyskland blev en en part stat som drivs av nazisterna. Hitler insåg också att kyrkan hade stor makt över det tyska folket och kunde ha stort inflytande så han bildade en allians med den katolska kyrkan och sa att han inte skulle störa dem om de inte stör politisk verksamhet.
Den 30 juni Hitler organiserade mordet på en påstådd 70 SA medlemmar men andra förutsäga det var cirka 400 dödsfall den natten. Hitler insåg att Rohm hade mycket av makten och med mycket lojala supportrar men han kunde inte bara gripa honom utan att förlora stöd av SA så han mördade de högsta SA ledarna och anklagade dem för förräderi.
Två dagar senare Hindenburg dog och Hitler utsåg själv Tysklands president och sammanfogar kansler och ordförande i den samma rollen av "Fuher" Detta är när Tyskland blev en diktatur och Hitler gjorde armén svär en ed att de skulle tjäna honom och bara honom.