Hur har saker och ting förändrats i Humboldt Park sedan 1960?

Området blev huvudsakligen Puerto Rico under 1960 - 70-talet & med en märkbar afro-amerikanska befolkningen i sektioner. När det gäller platserna?; Det brukade vara mitten av staden mejeriet på W.North, som avslutades i 1973 & nu en Burger King står där. D'Allison's lounge var strax utanför SW hörnet av Division & Western; Grand-Spaulding Dodge var på W.Grand; En juvel & bowlinghall ovanför det fanns på 3200 W.North till exempel. Gemenskapen av Humboldt Park fogades till staden Chicago 1869, som var också det året parken själv av det samma känt lades ut. Humboldt park grundades ursprungligen av tyska, polska och italienska invandrare. Mitten av staden mejeri hade den bästa glassen! Crystal teatern var på södra sidan av norra Ave strax öster om California. Det var vållade och en Del gård livsmedelsbutik åkte dit. Tvärs över gatan (den norrsidan av norra Ave) fanns det en A & P livsmedelsbutiker. I Nordöstra hörnet av North och Fairfield fanns det fisk möbler. En eller två byggnader väster om NW hörnet av North och Rockwell var en Woolworth med trägolv. Bredvid det på västsidan var en enorm möbler butik som brann ner. Walgreens var på SE hörnet av North och Kalifornien, men sedan flyttar till en större modern butik (med galler) i Nordöstra hörnet av North och Kalifornien. Ace Hardware gick in i den gamla Walgreens platsen. En gren av Chgo bibliotek var på California strax söder om Ace hårdvara. En Rexall drog var på SW hörnet av Nord- och Kedzie. En Woolworth var ett par dörrar i väster (precis innan ingången till gränden). Väster om gränden fanns en kinesisk kemtvätten, en frisör, en mäns store (expediten som arbetade där var en dvärg) och en leksaksaffär. Därefter kom juvelen med bowlinghallen på övervåningen. Jag levde bakom männens butik och leksaksaffär på Pierce. Väster om juvelen var Johnny's Pizza, en italiensk restaurang som gjorde en massa pizza leverans företag. På SW hörnet av North och Spaulding fanns en spritbutik och bar. NE var hörnet av Spaulding och norr en Sinclair bensinstation. Öster om det var en butik som sålde idrottsliga och leksaker. Nästa var en gammal tid apotek (pharmacisten som sprang förlägga hade två bröder - en tandläkare, en läkare som hade kontor på övervåningen). Gå längre österut på norra sidan av norden, fanns en begravningsbyrå, en svensk/norska delikatessbutik, en italiensk livsmedelsbutiker (IGA?) och Roesner bageri. I norr och Kedzie NW hörn fanns en pizzeria och sedan en krog på hörnet. I Nordöstra hörnet av North och Kedzie fanns en diner - killen som arbetat (och kanske ägde det) var en Jack Diamond, som skulle har varit gift en gång till en av de berömda Hollywood skådespelerskorna från 1940 (Betty Grable?). I norr och Whipple NW hörn fanns en Shell bensinstation. Du kan berätta, var detta område min torv. Jag gick till Lowell skolan från 1961 till 1967 och religiösa ed klasser på Maturnity BVM på norr och Lawndale. Vad har förändrats??? De flesta av vad jag har skrivit om är G-O-N-E.

Mycket bra minne. Mitten av staden mejeriet i nortwest hörnet av North och Mozart hade den bästa skakar. Vi brukade hjälpa flickorna med lastning gallon mjölk behållare på Ställ i kylen. Jag minns gamla "Joe" arbetar där och "Mary" var det i år. Vi skulle gå upp och dricka vin med tjejerna som jobbade (inte och) fungerar det efter mejeriet stängt för kvällen. En dag gick vi in i garage området inuti mejeriet där bilarna stod parkerade. Började dem och spelade krascha bilar... tills vi upptäckte lastbilar hade deras luftkonditioneringsaggregat som laddas med ammoniak gas. Slangarna bröt lös och gasen var överallt. Hela byggnaden var fylld med gas och brand Avd måste att kallas för att evakuera byggnaden och desinficera det. All glass och paj inuti återförsäljare hade att kastas. Värmen var på efter att en! De lämnade byggnaden övergiven för ett antal år efter att de flyttat till Rosemont. Det går öst på norra sidan av gatan passerar Mozart var Park Realty(one of the last holdouts)... byggnaden är den enda ursprungliga kvar på blocket från och med maj 2010. Jag minns skylten hänger över dörren: Dr A.H. Binash--kiropraktor/osteopat. Ett par skyltfönster öster om parken var Moishe Pippic varmkorv står. 25 cent för en hund & fries. A5 på jukeboxen var "Pretty Woman" av Roy Orbison. Ägs av Morrie Kuperman (de hade flera hela staden och en var på Division och Western)... senare såldes till Bill Jenkins som drev ett företag som avlopp och dränering. Många partier på övervåningen med Steve Kuperman (son), som hade en lägenhet på andra och tredje våningen. bredvid öst var grekiska butiken. Sedan Parkview Restaurant... de hade 2 skyltfönster. Då grekiska Store #2... det är vad vi kallade it...then en gammal stil grannskapet taverna i hörnet.

Passerar Kalifornien Av., var Walgreens faktiskt där med restaurangen intill hotellet. Sedan en spritbutik... minns inte mitten av-block... då en Jupiter butik (5 & 10 typ) på nordvästra hörnet på Fairfield. Korsa gatan öst var Berny-Herms klädaffär. Minns inte alltför mycket från Fairfield till Washtenaw. Jag minns en & P och det fanns en spritbutik i hörnet. Den fisk möbelaffären var vid nordöstra hörnet av North och Washtenaw... inte Fairfield. (bldg kvar) Sedan tror jag Lewis våren företag och någon slags möbler tillverkare var i blocket från Washtenaw till till Talman. Var den skivaffär där jag köpte min 45 över Talman i Nordöstra hörnet. (Har fortfarande em) Sedan en annan krog... och sedan en stor apparat eller möbler butik. 2612 var W norr en 2 våningar med norr skål på övervåningen och en möbler lagra på nedervåningen. Ägarens namn McKenzie och han hade en stor tysk Shephard alltid kontroll på saker. 12 lane AMF hus... 35 cent per spel. Den sista platsen jag minns var en italiensk restaurang i nordöstra hörnet på Rockwell vars namn jag kommer ihåg när jag hör den. (var namnet på detta ovan nämnda italiensk restaurang som heter Luigi's? Jag minns min grupp skulle besöka platsen ofta; de hade mycket kryddig vitlöksdressing!).

Går västerut från mejeriet var Dom's Lounge (flyttad från 2906 W norr till denna plats) med ett bostadshus i baksätet, en 3 berättelse bostadshus, en andra lounge och en 3 berättelse fabrik typ byggnad. Fabriken skriver byggnaden hade en baseball hat distributör på bottenvåningen och är enda i block som är kvar (än Burger King som byggdes på 90-talet). I Nordöstra hörnet av North och Francisco.

Väster om Francisco var en 18 enhet lägenhet bldg på hörnet, den gamla Dom Lounge, en frisör med lägenheter ovan, en låssmed med lägenheter ovan, en 2 berättelse greystone bostäder bldg, en 3 berättelse tegelbyggnaden som, under många år, var hem till den polska SPK Club (där min far brukade dricka) och sedan en stor flera enheter i Nordöstra hörnet på Richmond. Sedan Carbit färg (som är kvar) var mitten av kvarteret mellan Richmond och Humboldt Blvd.

Jag ska täcka andra strectches i kvarteret senare.

CC