Hur hittar du information om Chicago upplopp av 1968?

Chicago upplopp av 1968 här är vad FAQ jordbrukare har haft att säga:

  • 1968 upplopp hade ingenting att göra med mordet på doktor Martin Luther King. Som hade hänt tidigare i år. Senare under året var Chicago också platsen för det anti-kriget "Dagar av ilska". ' 68 demokratiska konventet var platsen för upplopp. Student radikaler, ledda av studenter för ett demokratiskt samhälle (S.D.S) och International ungdomsparti ("yippierörelse"), och tusentals andra unga människor kom till Chicago för att protestera mot Vietnamkriget och Johnson/Humphrey partiledningen som hade escaleted det. De ville slå läger över natten i Grant Park, som är stängd kl 11:00, som alla Chicago parker. När de vägrade att lämna, gav Chicago polisen dem en "hjälpande hand". Nästa dag, när de försökte avbryta konventionen, kväsa i direktivet med våld demonstrationerna. Bilder av våld på gatorna, de hårda metoder som används av polisen och förödelse på konventionen golvet, blev symboler för stridigheter över Vietnamkriget. I efterhand markerade det fel linje som fortfarande existerar mellan "konservativa" och "liberaler" i amerikansk politik och världsbild.
  • 1968 gjordes The Chicago-polisen inte vad det är idag. Som är bra och dåligt. På den tiden var det inte ovanligt att "hertig" officer för att få ut en biljett eller har dem titta åt andra hållet. Samma gick till offren för polisen och polisens brutalitet bland en ny generation. Rätt och slätt, polisen gjorde ganska mycket vad de ville. Inte för att det var en dålig sak eller de var dåliga män. Några var, vissa inte. Men vid tiden borgmästare Richard J. Daley var mycket kraftfull och influentional bland polisen. Och det var klart att huvuden kommer att få knäckt innan hippies och demonstranter fick till Chicago. Mayor Daley var inte kommer att låta hans staden vara dansgolvet för demonstranter eller hippies, yippierörelse, etc. Chicago polisen på tiden hade en historia av hacka på hippies och svarta. Det finns många många rapporter och berättelser till bakre rummet misshandel, phonebooking, nightclubbing ect. Detta var ett tecken på tiderna då. Jag ser på det nu som bra Chicago historia. Men upploppen var överlagt av polisen 1968. 11: 00 parken närmare var deras lam ursäkt att börja slå folk. Oavsett vad någon säger, om du läst alla artiklar och alla historia, berättelser du läsa och höra att berätta att polisen hade fel och missbrukat sin makt att dag Mayor Daley order. Tvärtom var han den bästa borgmästaren vi någonsin haft. Försök att läsa "The Boss" av Mike Royco till att börja med.
  • Polisen upplopp? Inte knappt. Att ha lite tid att döda och höra om alla förehavanden på, gick jag ner till Lincoln Park en natt och Grant Park (mittemot Hilton en annan natt). Även med dagens mått (inte min) i direktivet kan anses lite hårdhänta, hade publiken helt enkelt utspridda som de fick order att göra, hade det inte varit "polis" upplopp eller någon annan typ av upplopp. Jag känner för de människor som hade sina bilar parkerade mellan Lincoln Park och gamla stan. De var skrotade av folkmassorna kör från parken. Jag bevittnade också människor hänger ut Hiltons windows kasta vatten glas, krukor, etc. ner på polisen.
  • Det var mer än ett upplopp i Chicago 1968. I April, efter mordet på Martin Luther King, upplopp bröt ut i svart kvarter i ganska många städer, inklusive den västsidan av Chicago. Tjugo block brändes och nio svarta dödades. Borgmästare Richard J. Daley, men trodde polisen hade varit för milda och så utfärdade han sin berömda orden "att skjuta för att döda någon pyromanen" och "att skjuta för att lemlästa någon plundring." I slutet av April 1968 fanns en antiwar rally i centrala Chicago. Vid avslutningen, polisen beordrade publiken att skingra och när de inte gjorde så fort nog, polisen vadade in i folkmassan med deras nightsticks slå folk. Och sedan var det Demokraternas konvent 1968. Den händelsen--ofta bara kallade Chicago ' 68--var en hel vecka av protester på gatorna och i parker i Chicago som oftast slutade med demonstranter, åskådare, journalister och fotografer slagna av polisen svingar klubbar. Vars upplopp var det? En regeringens officiella studie team drog slutsatsen att det var ett "polisen upplopp." Men ordet "riot" innebär en viss spontanitet. Med tanke på vad som hade hänt i Chicago i April 1968 ser åtgärderna som polisen ganska förutsägbart, inte spontan agerar av våld. Att vara säker, särskilt eftersom veckan bar på var demonstranterna allt mer konfronterande och stridslysten. Chicago var att försöka stänga dem och de vägrade att gå tyst.