Hur utveckla hyresavtalet efter 0,25%, räntan minskas med ECB under November 2011?

Fråga:

Jag vill avsluta min konstruktion finansiering veckor, helst 10 dagar, i de nästa 2-3 (ingen uppföljande finansiering, är det "första projektet"). Mot bakgrund av räntesänkningen skulle intressera mig en) utsträckning som bankerna kommer att minska sitt intresse på konstruktion lån på kort sikt och b) i vilken utsträckning Kreditanstalt für Wiederaufbau kommer att förbättra deras kreditvillkor (i synnerhet bostadsägande programmet 124). Tack så mycket!


Svar:

Vi är nu i exakt samma situation. Hus köp med 100% lån till värdet, med KFW bostad med en.

När meddelandet med styrräntor kom igår, jag direkt ringde min rådgivare och frågade honom om vi kan skjuta upp undertecknandet av fördraget först. (Datum var igår)

Han har fört mig sedan igen på marken på tidigare kommentarer, och påpekade att jag hade 14 dagar som har sätt banken inom denna tidsram även när räntorna faller, i fördraget att återkalla ergo göra en mer gynnsam erbjudande innan vi bör säga upp kontraktet.

När KFW, det är så att först kolla på mottagandet av begäran, är vilket intresse "aktuellt". Därför bör återspegla förväntade eller vad man ska göra om villkoren på Kreditanstalt für Wiederaufbau, du får alltid det "bäst" på villkor som tid.

Slutligen har vi därför igår att underteckna kontraktet med 3,55% och 15 års fast ränta (KFW 3,2% och 10 år Betygsätt fixering) beslutade och om fortfarande hända, då du bara måste se att det kräver att banken!

När det gäller din ränta jag skulle definitivt rekommendera för att gå till en högre ränta på minst 15 år. Ska stänga räntan igen i 10 år 6%, spelar ingen det roll om du få 3,45 eller 3,75. Dessutom har du alltid möjlighet att avsluta efter 10Jahren och välja "bättre" villkor vid nuvarande tidpunkt konstruktion lån med 2% beviljas oberoende av om 15 eller 30 år.

Jag önskar dig och oss mycket framgång och bra beslut, trots allt, stora pengar! :-)