Hur var Storbritannien och Frankrike dras in i kriget med Tyskland 1939?

Den 1 September 1939 invaderade Tyskland Polen och två dagar senare Storbritannien och Frankrike förklarade krig mot Tyskland eftersom de hade ett fördrag med Polen där de hade åtagit sig att hjälpa Polen om dess självständighet hotades av kraft.

De ville stoppa Tyskland innan det blev för stark. Polen var bara en ursäkt, britterna visade hur lite de brydde sig om Polen 1945. Sovjeterna också invaderade Polen 1939, och ingen förklarade krig mot dem. (Föregående månad, augusti 1939, nazister och Sovjet gjorde flera hemliga avtal. En av den var delningen av Polen mellan Tyskland och Ryssland.)

  • De hade fördraget för att skydda Polen, men när Tyskland invaderade Polen de gjorde inte något åt det. därför backar ur deras fördraget med Polen. men det är när Frankrike gick till Storbritannien för att fråga om de kunde hjälpa polskt och Storbritannien sa ja. så det är varför Frankrike och Storbritannien förklarade krig mot Tyskland.
  • Dessa kommentarer är mycket giltiga. Europeiskt ledarskap (inklusive USA) ville inte Tyskland att bli en mäktig nation efter WWI. Politiskt och ekonomiskt många länder var osäkra om det tyska enandet byggd på "Volk".
  • Medan alla ovanstående punkter är giltig, en annan anledning Frankrike och Storbritannien gick i krig med Tyskland är eftersom de hade redan fått Tyskland att gå två gånger (Munich överenskommelse 1938) inte att invadera någon fler platser, men Tyskland hade brutit båda av dessa överenskommelser, så detta var den "tredje strike".
  • Storbritannien och Frankrike hade aldrig velat förklarar krig mot Tyskland, punkt slut. De ville inte att orsaka en annan kriger en där båda sidor skulle förlora ännu en generation av unga män. Så försökte de att använda diplomati för att behålla freden i Europa. Hitler kände när han tog makten 1933 att slaverna och öst var sanna fienden till tyskarna och försökte få en allians med Storbritannien mot kommunismen som i sin bok "mein kaumf". Men när de minskade, Hitler invaderade Polen den 1 September. ursprungligen det sattes för 21: a augusti men sköts tillbaka på grund av vädret. Men 23, Storbritannien, Frankrike och Polen undertecknades ett fördrag som skapade en allians mellan dessa län. När tyskarna invaderade Polen, gav Storbritannien Tyskland 48 timmar för att dra ut eller krigstillstånd skulle finnas mellan de två länen. Så kl 12.00 den 3: e September efter något svar på ultimatumen hördes Storbritannien förklarade krig följt av Frankrike på 15.45
  • Storbritannien kunde inte göra något praktiskt att hjälpa Polen. Storbritannien hade ingen direkt tillgång till östra Centraleuropa. I bästa kunde Storbritannien ha hjälpt av proxy, till exempel om de, tillsammans med fransmännen, som hade anfallit Tyskland i väst. Det har ibland påpekats att förklaringen av kriger 1939 var en moralisk gest eller någon form av spel för gallerierna eller möjligen ett försök av något slag att "rätta till" misstaget att föregående år i München. Den faktiska "casus belli" eller grunder för kriget inte var väl vald. (I maj 1939, Churchill och Lloyd George hade uttryckt tvivel om garantin till Polen när det kom fram i parlamentet. Churchill föreslog att Storbritannien hade valt fel allierad, och att det vore bättre att försöka förhandla fram ett fördrag med den sovjetiska unionen).