Identitetsstöld-skatter 2015

Identitetsstöld-skatter 2015

Identitetsstöld har blivit en stor fråga med anledning av datorer och internet. När identitetsstöld kom till allmänhetens uppmärksamhet, var det i berättelser om kreditkort att vara maxade ut eller lån tas utan offer att veta vad som hände. Under senare år har har användning av stulna personuppgifter till filen skattedeklarationer också blivit en mycket stor oro. Från 2011 till November 2013 stannade Internal Revenue Service (IRS) 14,2 miljoner misstänkta avkastning med 50 miljarder dollar i falska återbetalningar. Och det är precis vad de skulle kunna fånga.

Hur tjuvar får

Identitetsstöld har ökat, har tjuvar börjat utslaktning personlig information från varje möjligt cyber källa. Information från stora brott är förstärkta med andra källor inklusive sociala medier. Den ursprungliga inbrott kan ge dem ett namn och personnummer men andra källor tillåta tjuvar att övervinna säkerhetsfrågor och lösenord.

Skatt säsong 2015

Intuit, tillverkare av Turbo skatt programvara, tillfälligt alla statliga elektronisk arkivering på grund av oro om säkerhetsfrågor i flera dagar. Problemet kom först till allmänhetens kännedom när delstaten Minnesota slutat acceptera returer med Turbo skatt den 5 februari. Skattebetalarna logga in på sina Turbo skatt konton att hitta en anteckning att staten återgå hade redan lämnats in även när de inte hade ansökt att återvända. Minnesota ifrågasatte cirka 2000 avkastning med den populära skatt programvaran.
Det fanns också rapporter om skattebetalarna som fått en amerikanska finansdepartementet skatt återbetalning check för 2014 innan de arkiverat deras 2014 självdeklaration. I det här fallet tillbaka den bedrägliga fortfarande används offrets adress.

Får utskrifter

I maj för 2015, IRS stänga deras online program som "Få utskrifter". Samtidigt som IRS datorerna inte var breeched, försökte hackare att få tillgång till över 200 000 skattebetalare konton. De var framgångsrika i över 100 000 fall. I dessa fall hade de tillräckligt med information för att korrekt besvara den IRS säkerhetsfrågor för att komma åt skatten avskrifter och ännu mer personlig information.

Skatt samarbete

IRS kommissionär John Koskinen tillkännagav i juni för 2015, en gemensam arbetsgrupp av IRS, statliga skatt organ, skatt förberedelse och programvara företag och löne- och andra skatt processor mot identitetsstöld. Toppmötet i säkerhet sammankallades den 19 mars 2015 och har påbörjat arbetet med en mängd olika program.

Nya åtgärder för att validera skattebetalare information
Standardiserade misstänkta identiteten stöld informationsutbyte
Letar du efter upprepade IP-adresser
Dator-ID-information
Förberedelsetid att förbereda en återgång (kontrollera mekaniska förberedelse)
Användning av metadata i dator överföringen
Delning av bedrägeri leder mellan skatt industrier
Alla kommer följa National Institute of Standards och Technology (NIST) cybersäkerhet riktlinjer.
Skattebetalaren medvetenhet och kommunikation

Målet med toppmötet i säkerhet är att vara redo för säsongen 2016 arkivering.

Om du är ett offer för identitetsstöld

Om du är ett offer för identitetsstöld eller tror du är, har IRS mycket information på deras hemsida. De föreslår att lämna in rapporter med din lokala polisen, Federal Trade Commission och kreditupplysningsföretag. Genom att fylla i formuläret 14039-Identity Theft utsaga kan du meddela IRS. Du får utfärdas en särskild identitetsstöld stift till elektroniskt lämna din självdeklaration.

Se: IRS identiteten stöld Information

Även toppmötet i säkerhet bör hjälpa minska skattebedrägerierna identitet, är det upp till skattebetalarna att titta på vad de lägger på sociala medier och skydda deras finansiella data.