Jag skatteklass 1, min fru skatt klass 3... Självdeklaration 2009

Fråga:

Hej

lön skatt avkastning för 2009 är mig, jag kan förklara en hel fråga från läsning, men ett problem jag har, och ser fram emot din hjälp =)

I: utbildning gift (BOM 3) juli 2009 (BOM 1), anställd sedan dess, och sedan September 2009. För att betrakta skatten för ett år är, jag har varit för hela året av 2009 skatt klass 3 - är det så långt som korrekt? Och har därför ett grundavdrag av 15668,-

Min fru: utbildning fram till augusti 2009 (BOM 1), eftersom de inte alltid hade med hennes arbetsgivare problem, har vi beslutat att en uppsägning avtal, vi har inte fått skattekort, elektroniska inkomstskatt certifikat, sista lönen. I skatt klass 1, och med ditt utbildningsmaterial som hon inte skulle ha kommit om deras grundavdrag för 7834,-, och skulle ha varit så skattemässigt irrelevant. Som det är nu men i skatt klass 5, hade hon intäkter från icke egenföretagande, som inte kan godkännas.

Jag hade redan tänkt att ange 0,-inkomst på grund av avsaknad av dokument med henne så att jag kan äntligen göra min / vår självdeklaration. Men för detta, kanske, jag kommer på grund av skattundvikande i byggandet... [/ Slutet av ironi]


Svar:

Lön skattecertifikat av dig är FA redan, eftersom dessa var skickats elektroniskt. Kom ihåg, FA kan upptäcka att din fru från januari till augusti i utbildning har varit eller har ingen Lohnsteuerbezahlt. Det spelar ingen roll så huruvida eller inte du ge din fru lön. FA kommer då kredit i alla fall. Från September, din fru ja arbete gick och därmed också betald inkomstskatt. Din fru måste ha rent teoretiskt 2 lön skattecertifikat. FA är någon anställning skatt uttalande separat från varandra. I slutet, den totala mängden inkomst utgör din inkomst och det av din fru. Av detta belopp då du kommer att dras av de speciala upplagorna, extra bördor och det beräknar sedan skatten. Bästa ruftst du för din administratör och berätta för honom att veta att du inte kan göra det upp till 31.05 och du ber om förlängning. Normalt, FA också inte, bör håller dock, att FA är vanligtvis mycket upptagen i maj.