Kosmetiska hud vård resolutioner för 2015

Kosmetiska hud vård resolutioner för 2015

Det är den tiden på året igen när vi gör Nyårslöften att bättre själva. Många människor kommer att lösa att sluta röka, gå ner i vikt, eller starta ett besparingsprogram. Om en av era resolutioner är att se din bästa, är här några tips för att komma igång.

1. skydda din hud från solen

Det är inte längre en fråga om solen skadar din hud eller inte. Det gör. Precis som rökning skadar lungorna, skadar solen eller garvning bed exponering huden. Det är aldrig för sent att börja skydda din hud från solen. Sun exponering inte bara kan orsaka hudcancer, men orsakar också skrynkling och skör hud, pigment fläckar och lätt bruisability. Ta för vana att bära en daglig solfilter och återanvända det varje timme om i solen i flera timmar.

2. återfukta torr hud

Torr hud har nedsatt förmåga att fungera som en barriär. Detta innebär att det kan smittas lättare, kliar mer och gör att du förlorar mer vatten och fukt från kroppen. Om du har en tendens att ha torr hud, överväga att använda en mildare tvål som innehåller mjukgörande och tillämpar en dagliga fuktgivare. För allvarligt torr hud, kan en kräm eller salva behövas. För måttligt torr hud, kan en lotion eller kräm vara bättre. Fuktgivande bidrar också till att skydda huden mot solen, och blir skör och blåmärken lätt.

3. kontroll fet hud

För mesta, är fet hud inte ett problem. Dock kan ibland det leda till överbelastade hud med bildandet av pus gupp och finnar. Om din hud är att bryta på grund av överflödig olja, se en hudvårdsspecialist eller hudläkare att lära sig kontrollera oljan. Du kan kräva speciella rengöringsmedel, toner eller även receptbelagda läkemedel för att uppnå kontroll.

4. fundera lite kosmetiska hjälp

Gör något kosmetiskt för ditt ansikte betyder inte nödvändigtvis att injektioner, peeling eller laser. Gör dig själv ser bättre kan ibland börja helt enkelt som att använda en glykolsyra rengöringsmedel på en daglig basis, använda retinoid eller retinal som innehåller produkter, eller få regelbundna ansiktsbehandlingar. Men att få Botox, fillers, kemisk peeling och laserbehandlingar kan vara mycket säker och glädjande att få dig att uppnå det utseende du vill. Se en hudvårdsspecialist eller en hudläkare för att komma igång.

5. upprätthålla en hälsosam livsstil

Din hud är en del av er. Därför, du kan inte bara koncentrera sig på huden och glömma allt annat. Röka cigaretter, dricka alkohol till övermått, kan äter dåligt och inte tränar negativt påverkar din hud. Sluta röka, dricka alkohol ansvarsfullt, äta en kost rik på färgglada frukter och grönsaker att få antioxidanter och motion hjälper regelbundet alla din hud ser sitt bästa.

Det är den tiden på året att göra resolutioner. Utöver din andra resolutioner, kom ihåg din hud. Lösa att bära solfilter dagligen, upprätthålla och styr frisk hud barriärfunktion, överväga att göra något för att vända tecken på åldrande i ansiktet och upprätthålla en annars frisk livsstil.