Kriget Visa sig vara ett framgångsrikt sätt för att uppnå politiska mål i Gulfkriget 1991?

Det beror på vilka politiska mål du menar.

General Clausewitz bekant sade: "Krig är politiken med andra medel."

Detta innebär att politiska och strategiska militära mål är samma sak.

Taktiska militära mål är saker som: tar över en viss höjd under ett krig, flytta dina trupper in i ett visst område, förstöra en bestämd militär enhet av fienden, att upprätta en solid logistiska svans för dina trupper.

Strategiska militära mål är saker som förstör en hel armé, tar över och upptar alla eller en stor del av ett land, döda eller annars avsätta en statschef, eller ta över och hålla-- eller förstöra--en viktig ekonomisk och/eller militära resurs, som en kanal, sund, eller frakt rutt, viktiga gruvor eller oljefält.

Strategiska militära mål är, genom sin natur, politiska mål--detta är för att uppnå dem, i och för sig, skiftar element av makt och kontroll, mellan och bland nationer, på det stora geopolitiska schackbrädet.

Att få den irakiska armén ut ur Kuwait och återställa kontroll över att kuwaitier var ett politiskt mål. Det höll den irakiska gränsen där det var före invasionen. Lång sikt, fredstida, erkända internationellt nationella gränser är politiska linjer, varför en karta som visar främst dessa linjer och landsnamn kallas en politisk karta.

Å andra sidan, Gulfkriget koalitionen beslutat att bibehålla den tidigare gränsen mellan Irak och Kuwait var deras enda politiska mål. Gulfkriget föreningen beslutat att avsätta den befintliga regeringen i Irak inte var ett av deras mål för kriget.

I efterhand såg USA detta val som ett misstag.

Gulfkriget uppnått de begränsade politiska målen koalition bekämpa den valde att uppnå. Det gör kriget delvis framgångsrikt uppnå politiska mål.

Särskilda politiska mål har föreningen valt att uppnå var alltför begränsad. Detta dåligt val från koalitionen ledare uppgår till ett misslyckande att uppnå politiska mål. De uppnådde inte de politiska mål som de, i efterhand, behövs för att uppnå eftersom de gjort dåliga val i att välja sina mål. Det gör kriget delvis misslyckade uppnå politiska mål.

Varning: Instruktörer på gymnasie- och eftergymnasial institutioner har ofta dålig förståelse för geopolitik och vissa kanske inte anser att upprätthålla gränsen av Kuwait "politiskt mål." De kan väl definiera det som enbart ett militärt mål. Om du använder detta svar som förrätt att undersöka frågan, vara medveten om att en instruktör eller läroboks beslut om var att dra gränsen mellan politiska och militära mål kan vara olika från en annans.