När var den första vårdagen 2009?

20 mars var den första dagen i vår för 2009 våren kommer mellan den 19: e till den 23 mars och vid olika tidpunkter. Det ändrar på årsbasis för den första officiella dagen på våren är vårdagjämningen (våren). Det är när solen är direkt ovanför ekvatorn. Det stiger på grund av öst och uppsättningar på grund av väst och inte inte göra det på exakt samma dag varje år, eftersom kalendern är inte precis exakt 365 dagar varje år.

I 2009 kommit våren den 20 mars; solen var över ekvatorn, och korsat på norra halvklotet på cirka 11:47

Första dagen i vår i den nordliga halvklot först dagen av våren på norra halvklotet var i år (2009) den 20 mars. Vårdagjämningen var 5:48 GMT. De fyra årstiderna motsvarar i allmänhet den relativa positionen för solen till jorden. Meteorologiska bestämning av våren beräknas enligt när solen passerar genom det ekvatoriella-hyvlar. När du går från vintern till våren, solen är på väg norrut; så snart solen korsar ekvatorn, vi kallar det våren. Ovanstående gäller för platser norr om ekvatorn.
Första dagen i vår i den sydliga halvklotet "Fjädrar", en tid av smältande och ny tillväxt, uppstår om September-November i förlägger söder om ekvatorn, t ex Australien, Nya Zeeland, Afrika, Brasilien...).

Det officiella datumet för våren söder om ekvatorn (motsvarande den första officiella dagen av nedgången på platser norr om ekvatorn) skulle vara runt September 20/21, beroende på när solen korsar ekvatorn. Länder som Australien och Nya Zeeland, dock utse den första dagen i September som officiellt första dagen på våren.