Resa kostnader studenter skatt 2013 + 2014

Fråga:

Hej tillsammans,

några frågor om skatteavdrag av resor ger mig till uni.

1.) i en dom av 2012 (BFH, domar v. 9.2 2012 - VI R 42/11 och VI R 44/10; utgiven på 28.3.2012) står att ett universitet är inga vanliga arbetsplats och resorna var således överväga inte mig avståndet bidraget på 30 CT, utan som en affärsresa. Som kör bilen till universitetet, kunde anses vara så två gånger nu 30 CT Min fråga är denna: eftersom kostnaden för resorna registreras faktiskt, jag är nu en nackdel om jag har en termin biljett som kostar mindre än den enkla avstånd ersättningen skulle ha varit här? Eller om jag går med cykel till skolan och får ta hänsyn endast två gånger 5 CT per dag och km?

2.) för år 2014 var benämna "Ordinarie arbetsplats" ersättas med "Första activity centre". Ett universitet var ingen vanlig arbetsplats enligt domen, men är hon en första aktivitetscenter? Om ja, är den gamla kontrollen med de enkla avstånd av 30 CT per dag per km sedan igen oavsett hur man får till universitetet?

Skulle mycket glad om någon kan hjälpa mig. VG Jato1


Svar:

1) drabbas av din överväganden av fundamentala fel: om du har en termin biljett eller inte, spelar ingen roll. Det är avgörande om du körde till universitetet med bil och bar kostnaderna för denna bil.