Största Blowouts i VM historia

2014 FIFA World Cup har hittills varit en av många upprör, med några spel slutar med noter långt högre än väntat. I historien om fotbolls-VM, har man några jordskred segrar nästan aldrig hört talas om i sporten fotboll. Listan innehåller de segrarna.

Ungern 10 vs El Salvador 1 1982

I 1982, Ungern, en av de bästa lagen i Europa, spelade El Salvador, det svagaste laget i turneringen, under gruppen spela scenen. Poängen var blygsamma 3-0 på hälften, staplade målen under andra halvåret, vilket ledde till det slutliga resultatet av 10-1 Ungern.

Ungern 9 vs Korea Republiken 0 1954

28 år tidigare, deltog Ungern i en annan jordskred spel, denna gång slog Republiken Korea 9-0. Sydkorea hade bara framkommit från Koreakriget som avslutades i fjol 1953, och Ungern var under sovjetisk kontroll på gång. Som sport och politik går, denna match var utan tvekan kantad med anspelningar på de stora aktörerna på den världspolitiska scenen då.

Jugoslavien 9 vs Zaire 0 1974

Representativa matchen för en svag och förödmjukande VM debut för Zaire (nu demokratiska republiken Kongo), afrikanska laget gjorde 9 mål mot Jugoslavien. Upp 5-0 efter bara 30 minuter kunde jugoslaverna slappna av lite, men fortfarande inspelade 4 fler mål innan slutsignalen blåstes.

Tyskland 8 vs Saudiarabien 0 2002

En om av mark, två om av havet, och 8 av luft i Tyskland i detta spel. Sex av de 8 mål var på väg in i net, och Miroslav Klose fann sig själv med ett hat trick under bältet i slutet av 90 minuter.

Uruguay 8 vs Bolivia 0 1950

I först hade FIFA World Cup efter andra världskriget, Uruguay bara att spela ett spel att gå bortom Gruppspel, på grund av det låga antalet deltagare och om upphävande av det franska laget, som hade varit schema för att spela i samma grupp som Uruguay. Spelet som Uruguayans spelade, men hade nog mål att täcka några spel, eftersom de slå bolivianerna genom en poäng för 8-0. Uruguay skulle komma för att vinna hela cupen, att besegra fotboll behemoth Brasilien i följande spel.

Sverige 8 vs Kuba 0 1938

Kubas första och enda VM utseende, som var också första gången en karibiska landet deltog i turneringen, var laget slutligen avlägsnas genom Sverige på ett avgörande sätt. Sverige blåste genom Kuba, vinna 8 till noll innan han förlorade för att silver medaljör Ungern i nästa omgång.

Polen 7 vs Haiti 0 1974

Rita en grupp med Polen, Argentina och Italien, kanske Haiti aldrig haft mycket hopp om att avancera förbi gruppspel. Haiti skickades hem winless efter tre matcher, varav en som var borttappad till Polen med en marginal på 7 mål. Fem av dessa mål var indränkta med färg i före halvtid.

Portugal 7 vs Nordkorea 0 2010

Endast upp 1-0 på hälften hade Portugal en störtflod av mål i den andra att krossa Nordkoreas förhoppningar om framåt. Tre mål från tre olika målskyttar uppstod inom 10 minuter, bryta spelet öppna. Cristiano Ronaldo gjorde även ett mål, slutar en VM scoring torra spell.