Student och mer än 20 timmars sjukförsäkring/skatt 2016?

Fråga:

Halo tillsammans,

Jag hittade en liknande fråga i ämnet, som emellertid kommer från år 2010.

Just nu är jag engagerad i universitetet som en Forskningsassistent med 17,5 timmar (ca 700 Euro). Avtalet fram till 31 juli, och jag vill inte förnya det. Mitten av April startar jag en student jobb på ett företag med 20 timmar (ca. 900 euro). (Eftersom jag är i den sista terminen av mina master program jag ser inga problem med beaktande av att läsa.)

Jag är oberoende som en student sjukförsäkring och undrar om jag faller under 26 veckors regeln eller huruvida universitet kontraktet kan betraktas som kortfristig sysselsättning. Måste jag registrera min nya sysselsättning sjukförsäkringen eller inte arbetsgivaren?

Också skatt jag är osäker på hur jag kan gå vidare eller bör. Som om jag skulle ha beskattas universitet anställningen med kontroll klass VI medan mitt företags arbete som en normal student jobb utvärderas (jag hoppas detta är riktigt uttryckt, det finns en separat skatt klass?) Hur ska jag göra detta? Måste jag registrera med skattekontoret och ansöka om en motsvarande skatt eller kommer du vara där på mig?

Slutligen undrar jag om jag har att rapportera mitt universitet arbeta min nya arbetsgivare eller också tvärtom jag måste underteckna universitetet jag går efter en mer ytterligare aktivitet?

Bör det vara fördelaktigt, kunde jag minska 17,5 timmar kan till 7,5 timmar (ca 300 Euro).

Tack så mycket för hjälpen!


Svar:

1. andra möte är att registrera andra arbetsgivaren.

2. ju arbetsgivaren berätta, du är student KV, annars han drar bort KV post vänner.

3. naturligtvis du skicka in registreringsbeviset till arbetsgivaren (arbetande student), så att det drar bara den pension försäkringsavgiften.

4. om den nya arbetsgivaren, där du mer Verdi boet, låta 1 logga i som honom arbetsgivare. Han gör om ELSTAM, sedan berättar automatiskt andra som måste lösa grunden för VI.