Templeton global bond eller Templeton global fond för totala återvändande? Strategier för 2013

Fråga:

Vilka är skillnaderna mellan fonden och som är bättre utformade för framtiden? Är det givet den nuvarande situationen alls fortfarande användbar i obligationer att investera? Just nu jag fick den första av beiden... gibt kan vara andra oupptäckta fonden pärlor på obligationsmarknaden? Hur lugna henne ner för 2013? Vad marknaden tycker du ser möjligheter? Vad tycker du och vad har du för förväntningar för året 2013?

Bästa hälsningar och god jul!


Svar:

Kort svar: Jag skulle på grund av portföljen strukturera Templeton global totala avkastning fond ge företräde. Fondförvaltning var så långt, att göra bra med ränte- och effekter.

Pension värde: Ja, visst, men beteende. Prioriteringen bör nu vara i aktiemarknaderna och sannolikt att förbli också i 2013 given likvida medel i många fonder och pensionsfonder ytterligare. Gäller pensioner, skulle jag sätta på kommunala obligationer och framväxande marknader bond. Företagsobligationer är för närvarande ganska dyra från de industriella länderna.

Du hittar redan fonden pärlor, men de blir bara att pärlor om de passar med din portfölj. Titta på detta ännu: Threadneedle kredit möjligheter fond (GB00B3L0ZS29), Templeton Asian Bond Fund (LU0260863377), Julius Baer absolut avkastning obligationsfond plus (LU0256047506). Spännande IMHO är också den nya Sidenvägen inkomst fonden (LU0485226459), som investerar i frontier markets skuld. Detta måste emellertid fortfarande bevisa sig själv.

Pensioner är bara inblandning, inte riktigt primära investeringar för mig. De tjänar bara till bufferten med 10-20% i portföljen.

Min personliga åsikt om framtida marknader: Afrika :-) Låt oss prata igen om :-) i 5 år