vaför ökar trycket när vattnet kokar
Svara på färskt vatten kokar snabbare än salt vatten. Salt vatten ska laga mat lite snabbare eftersom den har en något högre kokpunkt än vatten. Svar De både koka upp och koka med samma hastighet. Det har varit tänkt för många många årtionden att sal . . .
Ett ägg är inte ett rent ämne--det inte koka - det kokar. Du kan torka ut och torkar det emellertid genom att minska trycket. Det kommer inte koka, men du kan ta bort allt vatten i den. . . .
Detta är det grundläggande begreppet elektriska vattenkraftverk. Det höga trycket i huvudet loppet är konverterade till mekaniska rotation med hjälp av Vattenturbiner. Således trycket på vattnet konverterade till elkraft. . . .
Först smält en "Bi-metalliska remsa" som består av två olika metaller, med olika "koefficienter av Expansion", samman i en två-lagers remsa som är elektriskt ansluten till nätaggregatet vattenkokare element.Det placeras i en kammare, a . . .
Eftersom ju djupare man går desto mer vatten du har på dig, varje 10 meter du gå under vatten, du har en annan atmosfär på du, wieg som trycks till dig är vad som orsakar trycket . . .
Nej. Det finns en fas förändring som vattnet omvandlas till ånga, men ingen kemisk reaktion sker. En kemisk reaktion är när element eller molekyler rekombinera bildar andra ämnen. Till exempel blandar saltsyra med magnesium producerar magnesiumklorid . . .
Det blir svårare att bilda bubblor av ånga i hela vätskan när lufttrycket eller trycket i behållaren är högre. Kokning innebär att molekylerna bryter sönder och bildar ånga fickor inte bara på ytan. Mer energi krävs om det finns mer tryck, därför beh . . .
Färskt vatten. Socker eller salt, kommer att om upplöst i vattnet, orsaka kokpunkten av lösningen vara högre, vilket gör att koka senare (förutsatt att värmekällan är samma och start temperaturer av lösningen och vattnet är samma).Som en tumregel höj . . .
Atomerna av gas vibrera snabbare och vill ta upp ett större utrymme. Om gasen finns och volymen kan inte öka kommer att trycket öka. . . .
Ja, de gör. Detta beror på en fastighet av Konvektiv värmeöverföring kallas turbulent flöde. Turbulent flöde ger fler molekyler av varmvatten i kontakt med molekylerna i potatis över en viss tidsperiod således överföra mer värme för att koka potatis . . .
Temperaturen i kokande vatten förblir densamma. På havet, som är 100 grader Celsius eller 212 grader Fahrenheit.På högre höjder, säga på ett högt berg, kokpunkten av vatten är mindre, ju högre du går. . . .
Ta den till garaget och få dem kontrollera om en sprucken rotor eller en lös bromsok. . . .
Jag tror att när den når 100 * Celsius (212 * F) då den förvandlas till ånga. Om du kunde fälla ånga, jag antar att det kan stiga över 100 * C. Men jag tror inte vatten som flytande form kan stiga till över 100 * C.Svar av: Super nörd . . .
Om du vill göra hårdkokta ägg sedan lägga du det i innan vattnet kokar. . . .
Del av örat som måste vara utjämnade under dykning kallas mellanörat.Trycket i ytterörat ändras med trycket i vattnet du dykning genom. Mellan den yttre örat och mellanörat är trumhinnan, eller "Trumhinnan", som kommer att böja, när i ytterörat . . .
Lika tryck in och ut om det yttre trycket inuti kroppen inte var lika med det trycket trycka in dig, du skulle vara krossad snabbare än en tom aluminium öl kan på en frat part.Prova detta experiment hemma. Det är ganska säkert om inte du är en galnin . . .
På grund av massa vatten ovanför dig, som du ner i vattnet, ökar trycket på ca 1 bar för varje 10 m. Det är därför om du har varit i en djup pool du ibland känner press på dina öron om du simmar längst ned i poolen. Samma sak gäller i dykning men try . . .
(Systemet av) Läkare Tarr och Professor Fether av Alan Parsons ProjectEn liten Lovin' (håller doktorn borta) av RaesDåligt fall av Loving You (läkare, läkare) av Robert PalmerBlodet gör buller av Suzanne VegaCallin' läkare Casey av John D. Loudermilk . . .
Först, salt hindrar inte klibba, inte heller gör det avsevärt öka kokpunkten för vatten. Salt bör läggas till eftersom du bör alltid säsongen varje element av mat du äter. Matlagning pasta i saltat vatten innebär att pasta kommer att absorbera en del . . .
Tryck medan dykning har en komprimering effekt på din kropp, med luft håligheter som lungorna, sinus och hörselgången är de mest drabbade. Varje tio fötter av vattendjup ökar trycket med 14.3 pounds per kvadrattum. Eftersom det är också det genomsnit . . .