varför ökar trycket vid kokande vatten
Egentligen du använder inte "kokande" vatten, du ska använda vatten som har bara avsluta kokande.Tanken är att koka kommer att skada bladen (te är te blad)Men vattnet ska vara precis som varm att släppa smaken ordentligt och te får brant i några . . .
Temperaturen är bara ett mått på mängden energi i ett ämne. När vattnet värms till 100C och bölder, betyder det att molekylerna har tillräcklig energi för att göra den ändringen av staten. Du kan inte lägga till någon mer energi (värme) till att mole . . .
Eftersom ju djupare man går desto mer vatten du har på dig, varje 10 meter du gå under vatten, du har en annan atmosfär på du, wieg som trycks till dig är vad som orsakar trycket . . .
Atomerna av gas vibrera snabbare och vill ta upp ett större utrymme. Om gasen finns och volymen kan inte öka kommer att trycket öka. . . .
Väl för att förstå detta bör först du veta hur en mikrovågsugn fungerar. En mikrovågsugn fungerar på mikrovågsugn frekvensen som är 2,45 Ghz. Denna frekvens kan väl värme vatten partiklar mer på grund av den större absorption faktorn.Vatten partiklar . . .
Om trycket ökar och temperaturen förblir densamma, då vattnet skulle sluta kokande.Om trycket minskar och temperaturen förblir densamma, då vattnet skulle koka mer och mer ferochiously.Som vatten förvandlas till ånga, denna process tar upp en massa e . . .
Det är vanligt att lägga salt i vatten när kokar de flesta livsmedel. Anledningen till varför du lägga salt med kokande vatten och grönsaker är att hjälpa dem att behålla fukt. . . .
Rent vatten kokar @ 212oF vid normalt atmosfärstryck. Så något över denna temperatur medför att kommer att vattnet ändras till en ånga (ånga). Det är därför om du lägger till värme i kokande vatten inte ser du en löneförhöjning i temperaturen av väts . . .
Febertermometrar är inte används för att mäta temperaturen i kokande vatten! De har en rad om 35oC till 43oC och de kommer att explodera vid en temperatur av om 100oC! Vanliga laboratorium termometrar används. . . .
Det fixar buckla eftersom värmen från den kokande vatten gör luften i ping pong boll expandera, orsakar buckla fyllas i. . . .
Att lägga salt skapar en lösning som har en högre kokpunkt, - den kokande temperaturen lösning skulle vara högre då bara en kokande vatten.När du sätter det pasta, pasta får tillagas snabbare och kommer inte ut alltför mjuk och mosig. . . .
SilkWorm kokonger läggs i kokande vatten för att göra en lång sammanhängande tråd separat från den. . . .
Eftersom snö skingrar alltid ljus, vatten gör aldrig och inneslutningar i solid is kan göra ibland.Många gaser inklusive koldioxid, syre, kväve, väte är lösligt i vatten. Till exempel är löslighet syre & kväve i vatten vid rumstemperatur (25 grader C . . .
Du släpper en metall sked vid 20o C i gryta med kokande vatten (vid 100o C om lufttrycket är 1 atm) och du kommer att ha värme överföra genom konvektion från vattnet till sked ytan, och värma överföring inom fast skeden genomledning. . . .
Varför ökar bara guldpriset så snabbt?Han är så hög. Även andra stater att köpa massivt guld, Ryssland, Kina och Indien.Jag ser med oro på guldpriset. Förbereder en valutareform i all hemlighet i USA? . . .
Ja, omrörning kommer sakta några bubblande händer med kokande vatten, och om rörs under tillräckligt lång tid det kommer att sänka temperaturen genom att lägga till luft i vattnet. . . .
När koncentrationsfördelningen (vad är upplöses) läggs till en ren vätska, temperaturlöneförhöjningarna dess kokande. Den mer solute läggs, ju högre det går. Partiklarna i den solute lagt störa den kokande vatten. Molocules kan inte undan lika lätt i . . .
Läggas till vatten innan det börjar Koka pasta får en värme start på mushiness. Pasta börjar snabbt att bryta i ljummet vatten som stärkelsen löses upp. Du behöver den intensiva hettan av kokande vatten för att "sätta" på utsidan av pasta, vilke . . .
När kokande vatten hälls i en tjock kallt glas, kommer att insidan expandera snabbare än utsidan, så glaset riskerar att splittras under stress. Ett tunt glas kan expandera i hela snabba nog att undvika splittring. Specialglas används i grytor och i . . .
Gas lagar är en uppsättning lagar som beskriver förhållandet mellan gaser bildas temperatur, tryck och volym. Dessa lagar kan användas för att förklara hur en ökning av temperaturen ökar trycket inuti den unpopped kärnan. Denna ökning av trycket även . . .