Vad är det arabisk-israeliska kriget 1973?

Svaret 1
6 till 26 oktober 1973 mellan Israel och Egypten, Syrien och Irak som började med en överraskande attack på Israel på Yom Kippur kriget.

Det var en kombinerad egyptiska-syriska angrepp på Israel att återta den mark som tas i kriget 1967. Det är även känd som den oktober krig och Ramadan.

Medan kriget började med initiala vinster på både egyptiska och syriska fronten, omvända Israel båda dessa vinster innan en vapenstillestånd undertecknades. Slutresultatet av kriget visade att araberna inte kunde förgöra Israel eller återvinna territorium förlorade i sexdagarskriget med militärt våld. Detta ledde till Egyptens President Anwar Sadat att göra fred med Israel för att återfå den Sinai halvön.

Svar 2: Pro-egyptiska perspektiv
För att besvara denna fråga måste du överväga målen för egyptierna och syrierna. Ett krig vinns om målen för landet är uppfyllda. Egyptierna visste deras flygvapen var sämre än det av israelerna, eftersom israelerna hade topp amerikanska teknik, i motsats till egyptierna, som Sovjet inte ville ger högteknologiska krig material också.

Därför, de visste att de inte skulle kunna befria hela Sinaiöknen, snarare, de kunde bara hoppas på att vinna en begränsad seger som skulle återställa kontroll över kanalen till Egypten, och sedan tvinga Israel till förhandlingsbordet, där de skulle kunna förhandla om återlämnande av Sinaien i utbyte mot fred (något Israel vägrade att göra före kriget). Målet var inte att förstöra Israel.

Nu, innan jag fortsätter, låt mig göra det klart att om de får möjlighet, Israel kommer att ta mer mark, som de visat under 1967 och under kriget 1973 (om de syriska fronten). Passage var en fullständig framgång, som israelerna hade förtroende i deras Bar-lev linjen, och såg inte behovet av mer än 500 soldater att vakta de israeliska positionerna. de skröt att för Egypten att korsa, skulle de behöva kombinerade amerikanska och sovjetiska hjälp, och även med denna hjälp, olyckor skulle vara massiv. Verkligheten: egyptierna korsade kanalen på rekordtid med ingen hjälp och lidande bara 120 skadade.

De säkrade ett fotfäste på den motsatta stranden och sedan stannat, med det israeliska flygvapnet inte kan reagera effektivt på grund av den egyptiska SAM skölden. Sedan uppstod "vändpunkten". Israelerna gled genom klyftan mellan två egyptiska arméer, och svängde ner till klipp av den egyptiska tredje armén. För att helt skära av armén, hade de att fånga staden Suez, som de inte helt lyckats göra, på grund av effektiviteten av de RPG - svingar civila i Suez. Israelerna återtog, med 3: e armén fortfarande inte helt avskuren. Jag kommer inte att ljuga, den tredje armén var i en tuff plats. Israelerna krävde för egyptierna att dra sig tillbaka till gränserna före kriget. Sadat (ordförande i Egypten) vägrade. Om du tänker på det logiskt, var ISRAELERNA fastskruvade.
Glöm inte, Israel var inte få överlägsenhet i luften även efter förstör mycket av Egypten 's anti luftförsvar, och så kunde inte hjälpa Sharons division fast inuti Egypten. Egypten hade fortfarande hela andra armén, samt massiva reserver i Egypten som skulle kunna kallas upp. Om Israel inte kunde ta över Suez, en liten stad, hur kunde de ta på resten av landet? Sadat gick endast att ett eldupphör eftersom han ville rädda 100 000 soldaterna i den tredje armén, inte för att han trodde han var skruven. Poängen är, om de har förstört den 3: e armén, Egypten skulle förstöra dem och när man jämför populationer av de respektive länderna (67 miljoner vid tidpunkten för Egypten, med endast 4 miljoner för israel), vi alla vet att israel inte skulle tåla sådana enorma förluster.
Vad gjorde de? De drog sig tillbaka över kanalen, med Egypten behålla kontroll av den mark som de vann. Kanske om israelerna hade erövrat Suez, resultatet hade varit annorlunda, men de kunde inte. Om de kunde har verkligen förstört den 3: e armén utan upprätthålla förluster, finns det inget sätt de skulle gå till Egypten behålla denna mark. Nu, när det gäller syriska fronten, ja, de kunde inte hålla sina vinster som israelerna inriktat sina insatser på Golanhöjderna, att vara mer strategiskt än Sinai (Tel Aviv kunde vara skalade från Golan).

Inte bara det, de grep 18 mer syriska byar (som sagt, om de kan de kommer att ta mer mark). Syrierna skylla denna förlust på egyptierna, säger att Egypten inte hålla sig till avtalet och föra över Sinai, något som aldrig kom överens om. Hur som helst, poängen är, Egypten uppnådde sina mål, uppnått en spektakulär militära seger i korsningen som försvarar sina intjänade positioner och under loppet av 8 år, Sinai var tillbaka till dem.

  • Relaterade Frågor

  • Vad är det arabisk-israeliska kriget 1967 eller sexdagarskriget?

  • Vem USA stöd i det arabisk-israeliska kriget 1973?

  • Vad var 1937 arabisk-israeliska kriget påverkade USA medborgare?

  • Vilket land vann den arabisk-israeliska Oktoberkriget 1973?

  • Vem vann den arabisk-israeliska Oktoberkriget 1973 - Egypten och Israel?

  • Varför britterna regel Palestina i den arabisk-israeliska kriget 1948?

  • Vad är den arabisk-israeliska konflikten?

  • Varför kämpade Israel den arabisk-israeliska kriget 1967 eller sexdagarskriget?

  • Vad territorier vann Israel i den arabisk-israeliska kriget 1967 eller sexdagarskriget?

  • Vad är det arabiska fredsinitiativet?

  • Vad är det polsk-ukrainska kriget?

  • Vad var det längsta kriget i amerikansk historia?

  • Vad var det första kriget ska dokumenteras genom fotografering?

  • Vad var det revolutionära kriget om?

  • Vad var det revolutionära kriget?

  • Vad var det fantastiska lilla kriget?

  • Vad slutade det spansk-amerikanska kriget?

  • Vad var det glömda kriget?

  • Vad startade det andra puniska kriget?