Vad är inkomstskatt incitamenten för seniorer för 2010?

Vad är inkomstskatt incitamenten för seniorer för 2010?

Det finns många skattemässiga incitament för seniorer.

1. utgifter för medicinska och dentala. Kostnader för läkarvård är ofta en av de största utgifterna för pensionärer. Lyckligtvis är några medicinska utgifter avdragsgilla. Dessa inkluderar hälsa försäkringspremier (inklusive Medicare Premier), långsiktig vård försäkringspremier, receptbelagda läkemedel, sjukhem vård och mest andra out-of-pocket heath vård kostnader.
Om du specificera dina avdrag, är kostnader för läkarvård avdragsgilla från din inkomstskatter på lista A av din självdeklaration. De är dock inom en speciell gräns: de är avdragsgilla endast i utsträckning de överstiger 7,5% av din justerade bruttoinkomst (AGI). Till exempel, om din AGI var $100,000 i 2009, endast din medicinska kostnader ovanför $7.500 (7,5% x 100 000 = $7.500) skulle vara avdragsgilla. Om du hade $10.000 i sjukvårdskostnader i 2009, kan du dra av endast $2500.
2. sälja ditt hus. Pensionärer säljer ofta sina hem att flytta till mindre förlägger eller pensionering samhällen. Om du har levt i hemmet under lång tid, du förmodligen har betydande kapital och kommer att tjäna en stor vinst vid försäljning. Lyckligtvis har du kan inte betala någon skatt på din vinst. Så länge du bor i ditt hem för åtminstone två av de fem åren innan du säljer ditt hus, är den vinst du gör på försäljningen--upp till $250.000 för enskild skattebetalare och $500,000 för gifta skattebetalarna arkivering gemensamt--inte skattepliktiga.

3. pension plan bidrag. Bara för du är pensionerad eller semi-pensionerad betyder inte att du inte kan göra avdragsgilla bidrag till pensionsplaner som IRAs. De har över 50 högre bidrag gränser för traditionella IRAs, Roth IRAs och 401 (k) s. Exempelvis kan ett gift par över 50 bidra så mycket som $ 12 000 till en IRA (för beskattningsåret 2009) och dra av beloppet från deras inkomstskatt.
Eller du kanske föredrar att bidra till ett Roth IRA. Du ska betala skatt på inkomsten du bidra nu, men uttag efter pensionering är skattefria. Detta innebär ingen skatt måste betalas på alla intresse eller andra inkomster av dina Roth IRA investeringar.
Pensionärer med egna företag också upprätta SEP-IRAs, enkel IRAs, Keogh planer, och solo 401 (k) planer som har högre bidrag gränser för dem över 55 år.
4. kostnader för investeringar. Det bästa sättet att tjäna pengar när du går i pension är i form av räntor, utdelningar och kapitalvinster från investeringar. Utdelningar och kapitalvinster beskattas bara 15% (5% för skattebetalarna i de lägsta inkomsterna skatteklass). Till skillnad från inkomst från arbete eller verksamhet är dessa typer av inkomster inte föremål för Social trygghet eller Medicare skatter.
Avgifter som kan uppstå för investeringsrådgivning eller redovisningstjänster är dessutom avdragsgilla i utsträckning de, tillsammans med dina andra specificerade personliga avdrag, överstiger 2% av din justerade bruttoinkomst. Exempel är:

  • advokat och redovisning avgifter
  • Safe deposit box avgifter
  • prenumerationer på investeringar nyhetsbrev
  • avgifter för onlinetjänster
  • hemdatorer för investeringar
  • avgifter till finansiella planerare, och
  • avgifter som du betalar till en mäklare, bank, förvaltare eller liknande agent att samla in intäkter, till exempel din beskattningsbara bond eller inteckning intresse eller din utdelning på aktier i lager.

Men du kan inte dra av avgifter du betalar till en mäklare att förvärva förvaltningsfastigheter, såsom aktier eller obligationer. Du måste lägga till avgiften till kostnaden för egenskapen och ta igen dina kostnader när du säljer.
5. kostnader för intäkternas. Många pensionärer att fortsätta att driva sina egna företag eller starta nya. Till exempel pensionerade några anställda arbeta deltid konsult för deras tidigare arbetsgivare och andra klienter. Att ha ett företag (antingen hel- eller deltid) är ett bra sätt att få skatteavdrag. Du får dra alla nödvändiga kostnader som uppkommer för att göra affärer, så länge de är rimliga i belopp. Detta inkluderar tjänsteresor, kostnaden för business utrustning såsom datorer och utomstående eller hem kontor.
6. välgörenhetsbidrag. Pensioneringen är en tid som många människor tycker om att ge tillbaka till samhället genom att göra välgörenhetsbidrag. Sådana avgifter är avdragsgilla som specificerade avdrag. de är dock särskilda begränsningar. Kontantbidrag på upp till 50% av din justerade bruttoinkomst är avdragsgilla varje år som en specificerad avdrag.
Om du donerar egendom än kontanter till en kvalificerad organisation, kan du vanligtvis dra av det verkliga marknadsvärdet på fastigheten. Om egenskapen har uppskattat värde, dock kan du behöva göra vissa justeringar. Dock om du donerar en bil, båt eller flygplan, är dina avdrag allmänt begränsad till bruttobehållningen från försäljningen av välgörenhetsorganisationer. Denna regel gäller om påstådda värdet av donerade fordonet är mer än $500.
7. schablonavdrag. Detta gäller om du inte specificera dina avdrag (många äldre folk inte om de inte längre betalar inteckning ränta). Folk som är 65 och äldre av 31 December beskattningsåret har rätt till en högre schablonavdrag. Tekniskt sett anses 65 dagen innan din 65: e födelsedag. Till exempel för taxeringsår 2009, kan du ta den högre schablonavdrag om du är född före 2 januari 1945.
Du får en ytterligare $ 1 250 om du är singel och en extra $1000 (för vardera maken äldre än 65) om man är gift. Du kan också göra anspråk högre avdrag om bara din make är äldre än 65 och du lämnar ett gemensamt återvändande.