Vad är kungörelse av 1763?

I slutet av den fransk-indianska kriget 1763 var en orsak för stor fest i kolonierna, för det bort flera olycksbådande hinder och öppnade upp en mängd nya möjligheter för kolonisterna. Fransmännen hade effektivt fållade i den brittiska nybyggarna och hade, från perspektiv av bosättare, spelade "Indianerna" mot dem.

Det första på kolonisterna sinnen var den stora västra gränsen som hade öppnat dem när fransmännen överlät det angripna området till britterna.

Den kungliga kungörelsen av 1763 gjorde mycket för att dämpa det berömmen. Kungörelsen, i praktiken stängt gränsen till den koloniala expansionen. Kungen och hans rådet fram kungörelsen som en åtgärd för att lugna farhågorna för indianerna, som kände att kolonisterna skulle köra dem från sina jordar som de expanderade västerut.

Många i kolonierna ansåg att syftet var att penna dem längs Atlantkusten där de skulle vara lättare att reglera. Det var utan tvekan ett stort mått av sanning i båda dessa positioner. Kolonisterna kunde dock inte hjälpa men känner en stark förbittring när vad de uppfattas som deras pris var ryckte ifrån dem.

Kungörelsen föreskrivs att alla områdena väster om cheferna för alla floder som flödade in i Atlanten från väster eller nordväst var tabu för kolonisterna. Detta inte den rika Ohio Valley och allt territorium från Ohio till floderna Mississippi från bosättningen.

I rutan relaterade länkar nedan postat jag wikipidia artikeln på proklamationen av 1763 för mer information.

Efter den franska och den indiska krig kung George Decided att kungörelse av 1763 till stopp krigen mellan franska och indianer.