Vad är Republiken Act 9492?

Republiken Act 9492 i Filippinerna är en lag som anger följande: [Republiken lag nr 9492] en lag RATIONALIZING firandet av nationella helgdagar tilläggs för det syftet avsnitt 26, kapitel 7, bok I av EXECUTIVE ORDER nr 292, som ändrat, annars känd som det administrativa kod av 1987

Den var antagen av senaten och representanthuset i Filippinerna i kongressen monteras:
Avsnitt 1. Avsnitt 26, kapitel 7, boka I av Executive Order nr 292, i dess ändrade lydelse, annars känd som Administrativa Code 1987, ändras härmed ordalydelse: "Sec. 26, regelbunden semester och rikstäckande speciella dagar. -(1) om inte annat sätt modifierade enligt lag och eller kungörelse, följande ordinarie semester och speciella dagar skall iakttas i landet:

  1. Regelbunden semester

Nyårsdagen - 1 januari
Skärtorsdagen - lös datum
Långfredagen - lös datum
Eidul Fitr - lös datum
Araw ng Kagitingan - måndag närmaste 9 April
(Bataaan och Corregidor dag)
Labor Day - måndagen närmaste 1 maj
Independence Day - måndag närmaste 12 juni
Nationella hjältar dag - sista måndagen i augusti
Bonifacio dag - måndag närmaste 30 November
Juldagen - den 25 December
Rizal dag - måndag närmaste 30 December

b) rikstäckande särskilda helgdagar:

Ninoy Aquino dag - måndag närmaste 21 augusti
Alla helgons dag - 1 November
Sista dagen av året - 31 December

  1. I händelse av att semestern faller på en onsdag, kommer att semestern observeras på måndagen i veckan. Om ledigheten infaller på en söndag, kommer att semestern observeras på måndagen som följer:

Förutsatt, att för de rörliga helgdagarna, ordförande skall utfärda en kungörelse, minst sex månader före semestern gäller det specifika datum som skall deklareras som en ledig dag: förutsatt dock The Eidul Adha skall firas som en regional semester i den autonoma regionen i muslimska Mindanao. " SEC. 2. Alla lagar order, presidentens emissioner, regler och eller del därav strider mot denna lag är härmed att gälla eller ändrades i enlighet därmed. SEC. 3. Denna lag träder i kraft efter femton (15) dagar efter dess offentliggörande i minst två tidningar med allmän spridning. Godkänd,

(Sgd.) JOSE DE VENECIA Jr
(Sgd.) MANNY VILLAR
Talman i representanthuset
Ordförande i senaten denna lagen som har sitt ursprung i senaten slutligen antogs av senaten och representanthuset på 30 januari 2007 och den 7 februari 2007 respektive.
(Sgd.) ROBERTO s. NAZARENO
(Sgd.) OSCAR G. YABES
Generalsekreterare representanthuset
Sekreterare i senaten
Godkänd: 25 juli, 2007
(Sgd.) GLORIA MACAPAGAL - ARROYO
Filippinernas president