Vad är skillnaderna mellan Frankenstein boken och filmen 1994?

Vad är skillnaderna mellan Frankenstein boken och filmen 1994?

Sammanfattning av skillnaderna mellan filmen Frankenstein (1994) och boken (osorterade)

Film:
Frankenstein är den första att nå fartyget. Det verkar som han följt eller även jagas av sin varelse. Hundar kör in i dimman att attackera den mystiska sak där och få alla rivits. Frankenstein skyndar för att få på båten, alla fruktar sak i dimman. Frankenstein verkar vara okej, han är inte helt slut och kan prata.

Bok:
Besättningen ser en stor varelse på en kälke på väg norrut. Besättningen undrar men verkar inte vara rädd. Nästa morgon, de hittar en person: Frankenstein. Han är mycket utmattad och sjuk och måste vara vårdade för att kunna tala igen.
Frankenstein var därför den andra personen att ses på båten eftersom hans varelse skyndade norrut kvällen innan utan att ta stora tillkännagivande av fartyget.

Filmen: Frankenstein har en vän Clerval på läkarutbildningen
Bok: Clerval är en vän av Frankenstein sedan ungdom.

Filmen: Frankensteins mamma dör att föda ett barn.
Bok: Frankensteins mor dör som hon omvårdnad Elizabeth som var mycket sjuk.

Film:
Han avbryter sin professor och talar om Paracelsius, Magnus etc. Han har också anatomi klasser (jag inte är säker på huruvida Krempe eller Waldman gjorde dem).
Efter en annan lektion Frankenstein talar till hans följeslagare utanför som han tagit vid sidan av Waldman, vem verkar läskigt. Han vill att Frankenstein att rättfärdiga sig själv och därefter Waldman inbjuder Frankenstein hårt till sitt hem.

Bok:
Waldman är bara en annan Professor som verkar vara mer öppen än Prof. Krempe. Han är anläggningen föreläsningar och göra praktiska övningar och blir en nära vän till Frankenstein. Det verkar vara ett vänligare förhållande än i filmen.

Film:
Waldman visar Frankenstein ett experiment med el. Han hade klistras nålar in i en monkeyhand som orsakar sammandragningar om elektricitet stimulerar musklerna. Han visar detta och handen griper dramatiskt Clerval.
Bok: Inte nämns.

Filmen: Waldman blir dödad av en sjuk person som han bör ge en injektion.
Bok: Döden av Waldman nämns inte uttryckligen.

Film:
Frankenstein arbetade mycket hårt på sitt projekt att återuppliva en människa och som han har nästan färdig, Clerval och Elizabeth vill se honom. Det finns en pandemia och de trollspö att lämna med Frankenstein.
Bok: Jag kan ha fel men jag läste något om en pandemia?

Film:
Frankenstein är i bergen med sin familj / vänner som en liten åska moln kommer nära dem. Han sätter en metallisk aperature i golvet och de ligga ner i en cirkel hålla händer som ett blixtnedslag effekter i metallen laddar folk med elektricitet.
Bok: Inte nämns i boken.

Filmen: Frankenstein ger slutligen hans varelse att leva med hjälp av elektriska ålar.
Bok: Scenen "födelse" av Frankensteins varelse beskrivs inte - det verkar vara explicit ingår i filmer att presentera några eyecandy.

Filmen: Frankensteins varelse är en skallig människa med normal hudfärg.
Bok: Frankensteins varelse beskrivs med gul hud och svart hår.

Filmen: Efter skapandet av hans varelse sover Frankenstein. Plötsligt vaknar han och ser sin varelse som börjar gå efter Frankenstein. Frankenstein körs bort och kan stänga en dörr bakom och hitta en handyxa, att jaga varelsen men det är borta. Det har tagit Frankensteins kappa och gjorde sig "skor" och flyr ut på gatan. I filmen vet det direkt, hur man sätter på en kappa eller hur man knyter skor av trasor.
Bok: Varelsens födelse är mer "estetiska" / "ålderdomliga" än de klumpiga beter sig av nyfödda varelsen i filmen. Känslor och sinnen av varelsen var mycket mer detaljerade i boken men detta beror på medellång boken. I boken var det mer som varelse att vara som en utforska barn som måste lära sig vilka kläder och brand är för.

Filmen: Varelsen stjäl / äter bröd på marknaden eftersom det är hungriga. Pälsen på huvudet är knuffade tillbaka av någon och varelsens huvud avslöjas och han identifieras som "ett monster". Därför börja människor slå varelsen. Det känns hårt pressade och försvarar sig vilket leder till våldsamma strejker. Detta är nog att hålla människor tillbaka och köra bort över ett hus och hoppa på en buss. Det verkar som varelsens samordning (klättring upp någonstans, hoppar ner på en coach) är också ganska bra.
Bok: Denna scen nämns inte.

Filmen: Cottagers är en gammal, blind man, en medelålders man och kvinnor och en manlig och kvinnlig RäVUNGEN.
Bok: Gamle och två medelålders personer, Agatha och Felix

Filmen: Det första ordet varelsen lär sig ordet vän genom att lyssna kvinnan lär barnet detta ord.
Bok: Det beskrivs hur varelsen lär sig olika ord som brand, mjölk, bröd, trä.

Filmen: Varelsen försöker läsa Frankenstein's journal
Bok: Varelsen läser inte bara Frankstein's journal men utvecklas till en mycket intelligent varelse läsa Paradise Lost och sorger Werter.

Filmen: Cottagers är fattiga och har inte tillräckligt att äta så varelse avlivningar sina grönsaker. På julafton, cottagers lämna ett meddelande på en sköld "för den goda andan i skogen" och lite mat.
Bok: Detta händer inte i boken. Varelsen hjälper cottagers genom hackning och lämnar dem trä och inte mat.

Filmen: Någon slår blinda gubben och denna person får stryk av den Frankensteins varelse. Därefter blinde uppmanar varelsen i huset och samtal till det och känns sitt ansikte.
Bok: Varelsen själv knackar på dörren och kommer i att tala för blinde. De talar ett tag tills de blir avbrutna och varelse blir slagna och kastat ut liknande i filmen. Blinde rörde inte varelser ansiktet i boken. Varelsen verkar också mycket smartare i boken som det verkar att vara underutvecklad i filmen.

Film: den gamle mannen spelar flöjt och varelse verkar lära sig spela flöjt också. Det visar Frankenstein flöjt senare i filmen men spelar inte något.
Bok: flöjt förekommer inte i boken.

Filmen: Rescue-scen av drunkning flickan är utelämnat.
Bok: varelse sparar en liten flicka från att drunkna i floden och blir skjuten efteråt och lider av smärta.

Filmen: Varelsen möter William i skogen som ser på det och börjar skrika och springa bort. När han springer bort förlorar han medaljen med Frankensteins bild i den.
Bok: Varelsen möter William som hojtningar på det att han är son till Frankenstein. Frankenstein dödar honom och tar medalj från pojkens död kropp. Döden av William beskrivs i motsats till filmen där endast Vilhelms död kropp finns.

Filmen: Justine blir lynchas av en uppretad folkmassa för att döda William.
Bok: Justine döms till döden i en rättegång.

Filmen: Varelsen tårar ut hjärtat av Frankensteins hustru.
Bok: Frankensteins hustru blir bara dödad utan att få hennes pumpande hjärta att få slet av hennes kropp.

Filmen: Frankenstein återupplivar sin döda fru, som inte känner igen honom längre. Hon befinner sig mitt i Frankenstein och hans varelse, båda struggeling för sin kärlek. Hon tar en olje-lampa över huvudet, krossar det, sätter sig i lågor och begår självmord genom att hoppa ner någonstans.
Bok: Inte få återupplivade Frankensteins hustru så händer ingenting av det skriftliga ovan.

Filmen: Vid slutet där sjömännen vill bränna Frankensteins kropp, bryter is skorpan så alla måste få på båten. Frankensteins varelse faller i vattnet och simmar till Frankenstein och sätter sig själv och sig själv i brand och därför begår självmord.
Bok: Varelsen tar Frankenstein att entomb honom i norr och säger det att döda sig själv. Det är inte säker på om detta händer eller inte.