Vad hände 1961 som aldrig kommer att hända förrän 6009?

Vad hände 1961 som aldrig kommer att hända förrän 6009?

Året läser de samma när roteras 180 grader eller när det är upp och ner.
Detta fungerar endast om siffrorna är skrivna för hand.

När du skriver, skulle inte "1" vara samma på grund av raden längst ner på "1" så tekniskt inget om dem kommer förmodligen vara samma.

"Hände ingenting" 1961 som inte kommer att hända igen förrän 6009. Vad frågan gäller är en egenskap av numren (eller snarare vår metod att skriva siffror) används för att representera dessa två år, och det är sant om dessa siffror nu, inte bara under de aktuella åren.

Så, vad är sant om nummer 1961 och 6009, men ingen heltal mellan dem? Det är det rätta sättet att ställa den frågan. Och svaret är, när skrivet i en viss stil, kan du rotera bilden av den arabiska framställningen av dessa två tal 180 grader, och den resulterande bilden kommer att se samma som originalet. Observera att, tvärtemot det första svaret, helt enkelt vända dessa bilder upp och ner resulterar inte i en identisk bild, eftersom 9s och 6s kommer bara se ut upp och ner 9s och 6s. Endast en 180-graders rotation kommer att resultera i en identisk bild.

Och även det är inte riktigt sant. I mest skrivit typsnitt, en 1 kommer att ha ett horisontellt streck över botten och en kort diagonal linje kommer ned och till vänster från den översta punkten (titta bara på den 1s visas här - de har dem). Om du roterar de 180 grader, baren kommer att vara på toppen och den diagonala linjen kommer att börja från botten och gå upp och till höger. Det är inte en 1. Det är inte ens en karaktär, än mindre en siffra. Om numret är skrivet, skriver de flesta människor dock en 1 som helt enkelt en rak vertikal linje, som skulle vara identisk om roteras 180 grader. Om det är skrivet, skriver de flesta människor dock en 9 på ett sådant sätt att rotera 180 grader inte kommer ser ut som en 6. De flesta människor skriver en 9 genom att rita en liten cirkel högt upp och sedan utvidga en diagonal rak linje från vänster kant av cirkla (eller ibland något ovanför denna punkt) ner och något till vänster. Men en handskriven 6 har inga raka linjer.

Så, om du pratar om skrivna tal eller handskrivna siffror, i de allra flesta fall, det är inte sant att bilderna av de arabiska nummer 1961 och 6009 visas identiska när roteras 180 grader. Så svaret på frågan är:

När skrev i en mycket ovanlig teckensnitt (om det ens existerar - jag har aldrig sett det), eller i mycket sällsynta handskriftsstil (igen, jag har aldrig sett sådan stil), bilder av de arabiska representationerna av siffror som representerar åren 1961 och 6009 kan roteras 180 grader och deras framträdanden blir identisk med deras framträdanden inför rotation.

Och när du måste gå så långt och sätta sådana osannolikt villkor på det, detta är verkligen inte anmärkningsvärt alls.