Vad hände med Aaron Burr efter duellen 1804?

Vad hände med Aaron Burr efter duellen 1804?

Aaron Burr och Alexander Hamilton hölls deras duell i Weehawken, New Jersey, den 11 juli 1804; Hamilton var dödligt sårad och dog nästa dag, den 12 juli.

Aaron Burr åtalades för mord i New Jersey och New York, men ingendera fallen gick till rättegång. Han reste till sin dotters hem i South Carolina för ett längre besök, sedan återvände till Washington för att avsluta sin tid som vice ordförande. Burrs politiska karriär var förstört och han drog sig tillbaka till privatlivet 1805.

Sedan han lämnat guvernörsämbetet, Burr reste västerut och blev inblandad i några dåligan markköp spekulation. Han förväntade USA kan gå i krig med Spanien och tänkt ut en plan för att montera sin egen lilla armé och upprätta ett skyddat område på Backus ö (nu Blennerhasset ö) i Ohio River nära West Virginia. När kriget misslyckades att materialisera, en av Burrs allierade, James Wilkinson, beslöt att det var i hans intresse att anklaga Burr för att ha konspirerat mot den amerikanska regeringen, vilket resulterar i anklagelser om förräderi 1807.

Burr läst en tidningsartikel om President Jefferson hade utfärdat en federal teckningsoption för gripandet, och vände sig till myndigheterna. Han försökte och frikändes två gånger, men Jefferson vägrade att släppa anklagelserna. Tredje gången var han försökte fly men fångas och kastas in i palissaden på Fort Stoddert Mississippi territorium (dagens Alabama).

Skorra stod rättegång för förräderi i USA Circuit Court i Richmond, Virginia, men inte befanns skyldig när det upptäcktes det enda bevisen mot honom var ett brev smidda av hans anklagare, James Wilkinson.

Burr flydde USA för Europa i 1808, där han reste genom England, Frankrike, Tyskland, Danmark och Sverige, och var allmänt behandlas väl (och ofta stöds) av rika beskyddare och mindre aristokratin.

Burr återvände till USA år 1812 och gömde från borgenärer genom att anta sin mors flicknamn, Edwards. Några politiska vänner hjälpte honom att återupprätta sitt rykte och finansiella integritet och Burr återvände till sin New York advokat.

Han bodde i relativ fred tills lider en försvagande stroke 1834 som lämnade honom helt förlamad, och dog den 14 September 1836. Aaron Burr kropp ligger begravd i Princeton, New Jersey.