Vad orsakade konflikten mellan japan och USA i Stillahavsområdet 1941?

Vad orsakade konflikten mellan japan och USA i Stillahavsområdet 1941?

Den viktigaste händelsen var överraskningen militära attacken som utfördes av den japanska militären mot marinbasen Pearl Harbor 1941. Detta tvingade USA att ange andra världskriget och orsakade många konflikter mellan Japan och USA.

Andra svar:
Japanerna attackerade USA den 7 December 1941 (öster om datumgränsen) eller den 8 December väster om date-raden.

Den främsta orsaken till Japans attack (på USA, det brittiska Imperieorden & holländarna) var den japanska armén besatthet av deras pågående brutal erövring av Kina. USA hade tagit diplomatiska och ekonomiska åtgärder mot Japan i flera år att övertyga (eller tvinga) japanerna att avsluta deras krig erövring i Asien. Den japanska armén kontrollerade faktiskt den japanska regeringen sedan början av 1930-talet. Den japanska armén vägrade till slut dess kriga av erövring & extrem brutalitet i Kina.

Utanför Kina hade den japanska armén planer på att dra nytta av svagheten av brittiska, franska, holländska & Sovjetunionen i Asien på grund av Hitlers erövringar i Europa. Japanska ville vara fria från amerikanska inblandning, och skapa en stor Asian empire skulle har så småningom med Kina, östra Sibirien, Mongoliet, Korea, Formosa, Indo-China, Thailand, Burma, Malaysia, Indonesien, Borneo, Sumatra, Java, Filippinerna, Guam, Wake Island, & nya Guinea; och möjligen Indien.

Den japanska militären tyckte att det bästa sättet att hålla Förenta staterna från att blanda sig i sina planer i Asien, var att leverera en överraskande attack på olika amerikanska baser i hela Stilla havet för att göra så mycket skada USA: S militära förmåga i Stilla havet. Vid Pearl Harbor avsedda de att sjunka så många slagskepp, kryssare & hangarfartyg som möjligt. På Manila avsedda de att uppföljning med invasionen och erövringen av Filippinerna. På Wake Island avsedda de att gripa ön. Japanerna anföll även baserna, fartyg & trupper i det brittiska Imperieorden. Allt detta syftade till att förmå Förenta staterna & Storbritannien att förhandla fram en lösning som ger den japanska mest i västra Stilla havet territorier, och större delen av Asien. De hoppades att US & Storbritannien inte vill slåss en långvarig & kostsamma kriget i Asien att befria vad territorium japanska kunde fånga under de första sex månaderna av kriget.