Vad tyckte engelsmännen när Duke William av Normandie tog kontroll 1066?

Inte alla av engelska gillade William som där kung, eftersom han var ett dåligt inflytande på människor och deras sinnen. När han dödade Harold Godwin i slaget vid Hastings, behandlade han Haralds död kropp som ett skämt. Först han klädde honom från sina kläder, då han drog sin nakna kropp över grov marken med en häst. När han högg sin lemmar upp sin kropp, och efter att ingen faktiskt vet vad de gjorde till resterna av honom.

Efter Harolds nederlag vid slaget vid Hastings försökte Gytha(his mother) köpa hans kropp från king William, erbjuder att betala hans kropp vikt i guld. Men utländska kungen ignorerade detta som om ett par böndernas tigger pengar.

Bayeuxtapeten byggdes från åtta separata delar av linne som anslöt till dess längd. Det är ca 70 meter lång och en halv meter brett. Det är uppenbart att vid ett tillfälle var det ännu längre tid, troligen av så mycket som sju eller åtta meter saknas. Denna särskilda väv ger avgörande bevis för grymhet och omänsklighet mot den engelska konungen, Harold Godwin.

William hertig av Normandie var huvudmisstänkt för mord på Edward atheling som var far till prince Edgar (en av kärandena att engelsmännen tronen efter döden av Edvard Bekännarens). Så anhängare och anhängare av prince Edgar, måste ha hatat William, och skulle inte acceptera på något villkor för William att bli deras nya kung.
William hade inför många revolt under sin regeringstid år 1066-1087, Hereward efter var en av dem. År 1070 ledde Hereward ett uppror mot den nya kungen, William. Vid den här tiden hade folk redan försökt många gånger att ta bort William. Hereward hade gått samman med Edwin (Earl av Mercia), Morcar (Earl av Northumberland) och en armé av danskarna kämpa mot normanderna, men de besegrades till slut av normanderna.

Ett annat uppror mot William leddes av Gytha, Harold Godwins mor, som ägde rum i 1068 i Exeter, Devon, som är där familjen Godwin hade ett hem. Men dessa rebeller krossades också av William och William fick kontroll över Exeter och Devon. Av vår 1070 William var i kontroll, även om det fanns andra var revolt, ingen av dem lika allvarliga som revolten 1067 och 1069.

Hatet av William uppstod i form av rebellerna