Vad var den exakta temperaturen på botten av sjön på 12 på n oktober 31 1894?

Mannen vars uppgift var att ta att läsning (Farnham J. Groves) inte kunde komma till jobbet denna morgon.
Han var inblandad i en rättegång om bärgning rättigheterna till den främmande rymdskepp som han hade hittat kraschade det fyra månader tidigare.
Han var anställd av både oss parkförvaltningen och kanadensiska Meteorolgical kontor.
Enligt kanadensisk lag han hade rätt att kräva bärgning rättigheter på några fartyg han hittat på botten av sjöar (han arbetade alla fem stora sjöarna, men endast fyra delas av både USA och Kanada).
Dock enligt amerikansk lag var han endast rätt att rädda rättigheter på alla båtar och fartyg som han fann.

Han hävdade att den amerikanska regeringen agerade olagligt att förneka att den främmande hantverket var ett "skepp"... hans advokat gjorde påståendet att alla science fiction av tiden kallas främmande hantverk "rymdskepp", men allmänna kontra hävdade att den korrekta termen var "rymdskepp" - och thatword var inte i den temperatur-tagaren anställningsvillkor.

Expert lexicographers kallades som vittnen. US Attorney General kallas Herr Murdochs Kinnington, av Merriam-Websters, som backas upp termen "rymdskepp. Herr lundar kallas hertigen av Wensleyday, från The Oxford English Dictionary som insisterade att "space ship" var den rätta formen. Han producerade också affadavits från drottning Victoria som uppgav att enligt lag och språklagen av 1494 det var "Queen's engelska" var hon "ni Finale och Onlie Arbtier i alla tolkningar av ni språk och hennes Majestäter lag" och att denna lag hade aldrig upphävts i de tidigare kolonierna.

Domaren hittade för herr lundar - men bara efter att ha tagit en natt att betrakta hans dom. Under tiden fartyget (och för 7 besättningen 'medlemmar' rapporteras ha varit ombord på organ) flyttades i hemlighet från domstolsbyggnaden av okända personer och var aldrig sett sedan - även om det finns många rykten om att det är i en hemlig andranivå-källaren i Smithsonian Institute.

Herr lundar dog en konkurs som han hade betalat sina advokater i förväg och, även om han hade betalats av skrot metall köpman för fartyget, checken stoppades innan han kunde betala det.

För posten, temperaturen på Oktober 30 1984 hade varit 2.13º Celsius - i linje med de säsongsbetonade medelvärden över många år, och den 1 November hade det ökat till 11.04º Celsius. Det har spekulerats att denna temperaturökning berodde på en annan utomjordisk farkost har kommit till sjön söker dess kraschade kollegor, som natten innan han hittade det första fartyget sjön hade visat en temperatur på 13.76º. Ingen vetenskaplig teori kan redovisa mystiska löneförhöjningen i temperatur.

Herr Groves, som hade varit den första undervattens anställd av oss parkförvaltningen förlorat allt intresse i hans arbete och sjönk in i en depression. Han fick sparken strax efteråt och parkförvaltningen upphörde med kanadensarna. Kanadensarna betalade herr lundar en liten pension och tillät honom att leva ut sina dagar i det lilla huset som gick med sitt jobb.

L'Universitie de Quebec fortsatte att ta temperaturen inspelningarna men vägrade att släppa dem för allmänheten att trots oss parkförvaltningen.
.......

Obs
Detta är första gången jag avslöja vad jag ska säga. Min stora mormor, fru Elisabeth Livotney, var herr Groves assistent och hon tog läsningen på natten kunde han inte ta den. Hon spelade in i sin dagbok att "tre av sjöarna var anmärkningsvärt likartade i temprature (sic)... Erie - 2,57; Superior - 2.59º; Michigan - 2,58. Var båda 2.41 Huron och Ontario. Jag kom bara till Ontariosjön i tid att ta behandlingen som jag försenades av älg på vägen och ett möte med en liten grupp av månskenet."
(Min mormor aldrig lärde den korrekta stavningen av "temperatur"). Jag redigerar hennes dagböcker för publicering.
.......
Ursäkt

Även om frågan frågar efter "exakt" temperaturen, kunde de bästa vetenskapliga instrument av tiden bara ge två decimaler.