Vad var förhållandet mellan Australien och Asien och Stillahavsområdet under 1973-2004?

Australiens relation var i princip en affärsrelation med undantag för de flyktingar som kommer efter Vietnamkriget. den australiensiska befolkningen tyckte mestadels inte flyktingarna, men regeringen tillät dem och tillbringade mer tid och pengar på dem än på aust medborgare. Detta orsakade australiensare kan ställas från anställning som flyktingar skulle fungera för mycket mindre - ungefär som hur amerikanerna skulden mexikanerna för alla deras arbetskraft problem
Avsnittet australiska Arkiv utrikesförbindelser har en hel del dokument som hjälper dig att undersöka detta ämne. Länken hittar du under blå pod till vänster.

SVAR
Vad bör noteras är också de fredsbevarande operationer har vi förutom av (UNIFIT, RAMSI), det utländska stödet tillbringade och förändrade politiska ledare som har influneced våra relationer med dessa länder. (Malaysia)
Som en långvarig australisk verkade det att australiensare ville smälta in säkert med omgivande nationer av tiden.
Pacific Islanders, särskilt sågs mest som vänliga nationerna, tillkalla från små, ofta länder i tredje världen, och kanske liknande kristna religiösa bakgrunden till "traditionella Australien", och var därför något positivt av befolkningen i stort, som de var också sällan av flyktingstatus.