Vad var livet som i sovjetiska Ryssland 1917-1991?

För att ta itu med den fråga som ställdes faktiskt, till skillnad från de andra två svar, kan jag rekommendera tre utmärkta böcker, Ryssland, folket och makten av Robert G. Kaiser, ryssarna av Hedrick Smith, och bakom den höga Kremls murar av Vladimir Solovyov och Elena Klepikova. Några andra bra sådana inkluderar "Mig Pilot", det vill säga av piloten som flög hans fighter till Japan 1975, jag har glömt hans namn, "Bryta med Moskva" av Arkady N. Schevchenko och något av Alexander Solzhenitsyn.Michael Montagne Tja, förutom "utrensningar" av oliktänkande av de onda få med makt i sina händer - och under åren som betydde mord av miljonerna - livet för vanliga människor betydde att de var välutbildad och väl vårdas för , och har alltid vetat att där deras nästa måltid kom från, som bör vara avgörande.
Det är mer än du kan säga för nu, med vår grab-som-grab-kan samhället som ålagts dem via bara en eller två korrupta ledare nu pensionerat sig fett bor utomlands hos de med de rikedom som dessa "ledare" tillåtit dem att ösa från resten under år sedan 91
Ryssland är nu ruinerna av det som var en stor möjlighet och odlade nation bara några år sedan. Vanligt folk - den stora majoritet - nu lever i yttersta misär, i en "marknadsekonomi", vilket innebär att du behöver pengar för att leva, och i det ryska klimatet, som måste upplevas för att bli trodd.
Som visar finans erosiv makt i händerna på några skadliga omoraliska skurkar. Och de är de som nu rule'our "världen.
Som bör få oss att tänka, och se exakt vem de är som betalar nu alla våra presidenter att göra vad de vill. -Skulle inte det?   Jag är säker på att den sovjetiska regeringen försökte sitt bästa för att ge en bekväm, fredligt och stabilt liv för medborgarna. Huruvida de faktiskt gjorde är en annan historia. Endast de som var obrottsligt lojala mot partiet och dess principer skördat mest materiella fördelar. Naturligtvis, part personal skördat mest, följt av militär och polis. På botten av tunnan var "arbetaren" alla av byråkraterna hävdade att representera.   Hälsningar från Ryssland! (Sibirien)
Före 1991-93 vi (ryssarna) skulle kunna vara shure i vår framtid, vi hade garantier för medicinsk service och utbildning för fri. Vi hade också normalt liv nivå. Men vi hade inte tillräckligt med råvaror och produkter.
Efter 8 år av anti-ryska "demokrati" och vilda/kriminella kapitalismen blev ryska BNP mycket lägre än innan denna period. Människor blev extremt fattiga i denna 8 år. Ekonomi förstördes nästan.
Nu har vi sant demokratiskt valt Pro-ryska regeringen. Och vi blir rika och reparera vår ekonomi.

PS Ursäkta mig för min hemska engelska det är omöjligt att svara kort på frågan... Först var det ett grymt inbördeskrig och kollapsen av riket i början, våld, blod, nya förhoppningar, -riktigt hårda tider, efter det kom en period av modernisering som var osynliga för i den moderna världen historia - under ett dussin år förstörda kollapsade mestadels jordbruks-land blev en av ledarna i Europa... men folk betalat verkligen enorm pris för det - terror, slaveri av GULAG, svältande byar, det är otroligt att nationen skulle kunna överleva allt det och kunde verklig bedrift att rädda sitt land, vad det sovjetiska folket upplevde under 30-talet är nästan ingenting i jämförelse med fasa för andra världskriget eller det stora fosterländska kriget som det kallas i Ryssland och denna nation visade enorm styrka och mod och vann sitt krig... Stalin var den mest lyckliga tyran har ryssarna under hans makt... visst det fanns förrädare, fanns det cirka 1 miljon som gick med nazisterna ryska befrielsearmén, vissa av dem verkligen trodde att Ryssland ska sparas från Stalins tyrany, men om vann fanns inte att Ryssland mer... 9: e maj var en verklig triumf för sovjetiska folket, inte av det straffrättsliga systemet som styrde dem... och detta land var förstörda, ödelagda, förlorade miljoner människor - otroligt, men det var först att skicka en satellit och människa i rymden - visst, det fanns massor av politiken om det, men det var en mer verklig triumf, 60-x min åsikt är den bästa tiden i Sovjetunionen... hela historia huvudsakliga anledning-folket fick mycket mer frihet efter tyrany, efter 70-talet landet började långsamt glida till dess kollaps... korruption, förfalla av politiska eliten, utmattande kapprustning med Förenta staterna, rädsla för sanningen, tid för ineffektivitet och inkompetens... men kollapsen av USSREN bara accelererad nedbrytning i de flesta av de tidigare Sovjetrepublikerna, och detta förfall är inte stoppas ändå... i slutet av 80-talet hade vi bättre hälso-och sytem , bättre utbildning, vår vetenskap var på en högre nivå och nationen var mindre skadad, helt enkelt människor levt längre än nu i Ryssland

  • Relaterade Frågor

  • Vad var livet som för irländska invandrare flyr svälten potatis?

  • Vad var livet som för en brittisk soldat i World War 2?

  • Vad var livet som i Ryssland från 1840-1890?

  • Vad var livet som vid Dachau?

  • Vad var livet som i ockuperade länder i world war 2?

  • Vad var livet som i skyttegravarna under världskriget 1?

  • Vad var livet som för barn i 2: a världskriget?

  • Vad var livet som i koncentrationslägren?

  • Vad var livet som för tonåringar på 1940-talet?

  • Vad var livet som mellan världen kriger 1 och 2: a världskriget i Tyskland?

  • Vad var livet som för en skådespelare i Elisabetansk tid?

  • Vad var livet som för en homesteading familj?

  • Vad var livet som för bönderna i Ryssland under Stalins styre?

  • Vad var livet som i den sovjetiska unionen i andra världskriget?

  • Vad var livet som i Vichy Frankrike under andra världskriget 2?

  • Vad var livet som vid fronten i World War 2?

  • Vad var livet som för kvinnor som arbetar under andra världskriget 2 och vilka jobb har de gjort?

  • Vad var livet som efter häxprocesserna?

  • Vad var livet som för flickor på 1800-talet?