Vad var USA ' mål i kriga av 1812?

Invadera och erövra Kanada.

2. svar:

C'mon, nu vara riktiga.
I USA: s mål i kriga av 1812 var att köra anfalla britten bort och hålla brittiskt från nytt kolonisera Amerika. I processen, Vita huset brändes av britterna, och James Madison förlorat sitt ordförandeskap.

Svar:

Det första svaret var korrekt och saklig. Stampeded av en grupp av lagstiftare kallas krig Hawks, Förenta staterna inledde kriget 1812 att invadera och med våld bilaga Kanada, något Thomas Jefferson som kallas "enbart en roll av marscherar." Han hade fel. Kanadensiska milisen och infödingarna består 75% av försvararna--resten är British stammisar-- och att kraftigt underlägsna styrka tillfogats en serie av avgörande nederlag mot inkräktarna, som flydde tillbaka över gränsen och därefter, avstå från Detroit, buffel och Fort Dearborn (Chicago).

Det andra målet var att bryta driva av indiska konfederationen vars hemland blockerade USA: s expansion västerut. I det målet, USA lyckades, eftersom britterna övergav sina infödda allierade.

Det var aldrig någon möjlighet att Storbritannien "re-kolonisera" Amerika. Britterna hade bara vunnit ett mycket, mycket större krig mot Napoleon. Det innebar att hundratusentals kamp-härdad trupper fanns plötsligt att segla till Nordamerika, om britterna ville på något sätt att vända revolutionen av tre decennier innan, men Storbritannien var kriget-trötta. Även om det hålls stora bitar av Amerikanskt territorium av sena 1814, var nöjd med ett fredsfördrag som helt enkelt tillbaka till de gamla gränserna.