Var USA redo för kriget mot Storbritannien 1812?

Nej, det var inte, och det hade inget att göra med ett nytt land. 1812 var USA mer än 35 år gammal när en grupp av lagstiftare kallas krig Hawks började agitera för en attack mot Kanada.

Men militären hade försummats i år, med kontrakt till leverantörer som har skickat mycket dålig mat och otillräcklig, dålig kvalitet levererar till den. Korruption, både bland leverantörer och officerare, sett till att flera av dessa leveranser aldrig skulle nå soldater.

Ledarskapet var skumma i bästa fall med militära kommandon ofta kommer att helt oerfarna män att förlita sig på pengar och inflytande i Washington att leda arméerna.

För att göra saken värre, i ett land där staterna var kraftfulla, milisen, som utgör en stor del av armén, kontrollerades av staterna, och vanligtvis togs upp för att försvara staten.

I juni 1812 stampeded krig Hawks ordförande till att förklara krig, med avsikt att med våld annektera brittiska territoriet känt som Kanada. Det borde ha varit lätt att övervinna ett territorium med bara en tjugondel befolkningen, och endast 5200 brittiska trupper. Thomas Jefferson kallade det "en ren fråga om marching."

Stort misstag. Från början vägrade hela milis att lämna sina länder, än mindre att attackera ett grannland. Några av männen befallande amerikaninvasionen krafter kan bäst beskrivas som idioter, som händelser skulle Visa.

Kanadensiska milisen och infödingarna består två tredjedel av försvararna, med de brittiska stammisarna på deras kärna, och även om de var färre än angriparna, ibland av tio till ett, de försvarar sitt hemland.
Som ett resultat, de registrerade en rad spektakulära segrar, och skickade angriparna flydde tillbaka över gränsen... och utanför, amerikanerna avstå från Detroit, buffel och Fort Dearborn (Chicago).

Varför? Ofta hemska ledarskap, undernärd, undertrained stammisar och frånvarande milis... alla inför den lysande Sir Isaac Brock.

Långt från fånga Kanada, USA fann sig oförmögen att förhindra förbränning av Vita huset, säck med Washington, och ekonomiska förödelse orsakats av den amerikanska flottans oförmåga att sluta den kungliga marinen från blockad oss portar. New England staterna diskuteras öppet skilja från unionen och Vermont glatt sålde krigsmateriel till britterna under hela kriget.

Storbritannien, krig-trötta säger efter episka kamp med Napoleon, men på väg att skicka vida större antal kämpade härdade soldater frigörs från konfliktens, var gärna instämmer till samtal, men framför allt, vid fördraget i Gent ingenting alls om något av objekten på den amerikanska listan över klagomål.

Svårt att se hur någon kan kalla som en amerikansk seger, men du måste säga USA var oförberedd.

Amerika var inte väl förberedda för kriget på grund av att de var en ny nation med begränsad militär makt. Vita huset var faktiskt nästan brann ner! Mindre Amerikas kom så småningom aldrig segrande som vi brukar göra.