Varför den amerikanska ekonomin gå vidare från 1947 till 1950?

Efterkrigstidens ekonomiska oro
Under 1930-talet, hade arbetslöshet och otrygghet drivit upp självmord och minskade andelen äktenskap. Befolkningtillväxten också minskat lika par hade ekonomiska problem.
I de första efterkrigs-åren kämpade ekonomin; priserna förhöjda 33% från 1946-1947 efter krigstiden priskontroller togs bort. En epidemi av slår svepte över landet i 1946.
1947passerade den republikanska kongressen Taft-Hartley-akten över President Truman veto. Det förbjudna "stängd" (all-union) butiken, gjorde fackföreningar för skador som resulterat från juridiska tvister sinsemellan, och krävs fackliga ledare att en noncommunist ED. Taft-Hartley var bara en av flera hinder som saktade tillväxten av organiserade arbetskraft under åren efter WWII.
Den CIO "Operation Dixie," syftar till sammanfogning södra textilarbetarna och steelworkers, misslyckades 1948 att övervinna kvardröjande farhågor om ras blandning.
Kongressen antog Employment Act 1946 att främja maximal sysselsättning, produktion och köpkraft. Det skapade också en 3-medlem, Rådet för ekonomiska rådgivare ge presidenten data och rekommendationerna att förverkliga denna politik.
Militärers justering Act från 1944, bättre känd som GI Bill of Rights eller GI Bill, gjort generösa bestämmelser för att skicka de tidigare lödpunkter till skolan. Genom att höja utbildningsnivåerna och stimulera byggbranschen, vårdas GI Bill kraftfullt den långlivade ekonomiska expansion som tog tag i 1940.

Den långa högkonjunkturen, 1950-1970
Den amerikanska ekonomin in på 1950-talet, en tjugo år period av enorma tillväxt. Under 1950- och 1960-talet, nationalinkomst nästan fördubblats, att ge amerikanerna omkring 40% av jordens rikedomar. Efter andra världskriget eran förändrat livet för en majoritet av medborgarna och gjuten dagordningen för politik och samhälle för minst två generationer. Välstånd samtyckte social rörlighet; det banade kriget för framgången för medborgarrättsrörelsen; finansierade nya välfärdsprogram; och det gav amerikanerna förtroendet att träna utan motstycke internationellt ledarskap i det kalla kriget.
Storleken på medelklass fördubblats från före Great Depression dagar, varav 60% av befolkningen mitten av 1950-talet.
Flesta nya arbetstillfällen skapats i efterkrigstiden gick till kvinnor, som den tjänste-sektoren av ekonomin växte kraftigt ifrån gamla industri- och tillverkningssektorn.

Rotar av efterkrigs-ekonomin
Det ekonomiska uppsvinget av 1950 var drivet av massiva anslag för Koreakriget och försvarsanslag. Den militära budgeten hjälpte jumpstart högteknologiska branscher som flyg, plast och elektronik. Billig energi drivs också högkonjunkturen. Amerikanska och europeiska företag kontrolleras flödet av riklig petroleum från vidderna i Mellanöstern, och de höll priserna låga.
Produktivitetsökningar var förstärkt den stigande utbildningsnivån för arbetskraften. Av 1970, var nästan 90% av befolkningen i skolan-ålder inskrivna i läroanstalter.
Arbetskraften skiftade från jordbruket, som var att uppnå högre produktivitetsvinster som ett resultat av nya, effektivare jordbruksutrustning.

Den leende Sunbelt
I de 30 åren efter andra världskriget, ett genomsnitt på 30 miljoner människor ändrade residence varje år. Familjer kände särskilt påfrestningar, som avstånd delade dem.
Den "Sunbelt", en 15-state område sträcker sig från Virginia genom Florida och Texas till Arizona och Kalifornien, ökade det befolkningen i takt nästan dubbel än för de gamla industriområdena i nordost (den "Frostbelt"). På 1950-talet stod California ensam för 1/5 av landets befolkning. De moderna pionjärerna kom på jakt efter jobb, bättre klimat och lägre skatter. Den stora mängden federala dollar som ges till Sunbelt staterna stod för mycket av den Sunbelt välstånd. Regionen industrin i Ohio Valley (den "Rustbelt") drabbades särskilt hårt till följd av förlusten i fonder och befolkningen.

Rusa till förorterna
I alla regioner, USA: s moderna vita invandrare flyttade från staden till de nya förorterna. Det Federal Housing Administration (FHA) och Veterans Administration (VA) gjort hem-lånegarantier, vilket gör det mer ekonomiskt attraktivt att äga ett hem i en förort i stället för att hyra en lägenhet i staden.
"White flight" till förorterna och migreringen av svarta från söder lämnade innerstäderna, särskilt de i nordöstra och Mellanvästern, att bli fattigdom-drabbade. FHA vägrade ofta svarta bolån för privata hem inköp, begränsar svart rörlighet av innerstäderna.