Varför det brittiska konservativa partiet åta sig att Ulster Unionist motstånd hem regel 1912-1914?

"det formella namnet för det concervative partiet var/är"konservativa and unionist party"- ursprungligen med hänvisning till union med Skottland men också med Irland så deras stöd var helt väntat - de skulle ha sett något hot mot unionen som ett hot mot hela brittiska imperiet"
Detta svar är helt rätt, är det lite naivt. Verkligen bevarandet av unionen och de facto integriteten i det brittiska Imperieorden var ett stort bekymmer för det konservativa partiet (particulalry konservativa kamrater), det var absolut inte den enda orsaken till de "konservativa" att stödja Ulster motstånd Hom regeln. Men det inte kan vara fullt berättigat skulle att Home Rule i Irland innebära bryta upp av Emprie får decentraliserade ställning som regeringen för besittningar som Kanada, Australien och S. Afrika.
Det kan hävdas att Tory ledare, Bonar-lag hade, med tanke på hans arv och barndom länkar till Ulster, var en äkta förespråkare för unionen som han tittade på unionen som avgörande för välståndet, både politiskt och ekonomiskt för Ulster och i mindre utsträckning att resten av de mindre industrialiserade landskapen av Irland.
Motstånd mot Home Rule var också en enande politik i konservativa partiet givit sin nutidshistoria av fraktionerna i stöd och Oppostitionen till Tariff Reform och devestating nederlag till liberalerna under den tidigare ledaren Balfour.
På samma sätt stöd för Ulster och nederlag av hem regel räkningen kunde ha haft en devestating påverkar på det liberala partiet och leda till nya allmänna val där Tories belived som gett ett misslyckande för Asquith och liberalerna att leverera Home Rule skulle ge dem möjlighet att återvända till makten i underhuset.
Därför stöd för Ulster mellan 1912 och 1914 å ena sidan var en genuin önskan att bevara unionens och prospertiy Ulster och Empirew andon däremot en cynisk politisk manöver för att spåra ur liberala prop, oberoende av som ska av irländska majoritetens åsikt och effekterna i skulle ha på de redan preliminärt situationen i Irland.
Alan Mahon