Varför gjorde William Duke av Normandie vinna slaget vid Hastings 1066?

hi William_Duke_of_Normandy_won_the_Battle_of_Hastings_because_Harold_Godwinson's_army_was_tired_because_they_had_a_battle_with_Harold_Hardraada's_army_before_the_battle_of_Hastings_so_that_meant_he_lost_some_of_his_men_which_meant_William_had_more_opportunity_to_win_,_and_he_had_a_bigger,_and_more_trained_army,_with_more_equipment_ie._Horses">William Duke of Normandy won the Battle of Hastings because Harold Godwinson's army was tired because they had a strid med Harold Hardraada armén före Slaget vid Hastings så det innebar att han förlorade några av sina män vilket innebar William hade större möjligheter att vinna, och han hade en större och mer utbildad armé, med mer utrustning dvs. Hästar

Vilhelms armén var bättre förberedda, han visade bra ledarskap och han hade bättre taktik. Det var dålig timing för Harold och också Haralds armé var svag.
Han visade bra ledare fartyg. Han cyklade på framsidan av sin armé, medan Harold var på baksidan av sin armé. När sina män trodde han hade dödats eller skadats, lyfte han upp sin hjälm så sina män kunde se ansiktet. Före slaget berättade han sin armé att Gud var på deras sida och att de gjorde rätt. De tillbringade hela natten, före slaget i bön. Bredvid sina män kämpade han som om han var en av dem, inte kung!

Det var en dålig timing för Harold. Före Slaget vid Hastings, hade Harold Godwineson haft att gå till slaget vid Stamford Bridge, där han kämpade Harald Hardraada och vann. Slaget vid Stamford Bridge upp i norr, så eftersom det inte fanns inga transportmedel de hade att marschera till fots, upp till norr. Sedan, när William dök upp i söder, de hade haft att marschera tillbaka ner igen. Också massor av hans män dödades och de flesta av hans män var jordbrukare, så de hade gått hem till skörd. Om Harold hade väntat, fler män skulle ha kommit och han skulle ha vunnit.