Varför har mina fonder växt så illa? Veri-Valeur fond! WKN: 976320

Fråga:

Marknadsvärdet av fonden av eller 31 December 2010 var omkring. 5 500 euro. Nu fick jag ett intyg om banken 31 December 2011. Eftersom utbytet värderar är cirka 4,350 euro. Vad hände där? Ska jag sälja eller hålla? Tycker du det är fortfarande nere?


Svar:

Tyvärr, men dessa dagar kan du titta inte varje 12 månader efter värdet i eget kapital finansierar och undrar om du ska sälja nu.

Fram till augusti gick fonden i princip som DAX har utvecklat... och i September och en bit bättre även i oktober än i DAX. Dock fanns det några förskjutningar som jag antar och limbo sedan oktober 2011 fonden jämfört med DAX så framme av honom. Han kan inte göra det bara ökar.

Det har hänt innan 2003-2007, när fonden var förmodligen något alltför defensivt och därmed inte längre kunde gå med DAX uppgång.

Sedan 1996 har fonden en balans av + 46%, DAX men + 142%. Oops.

Sedan denna fond men i princip bara DAX (diagram för ett par år titt på), kan du ersätta den säkert genom en DAX ETF efter totalt minst DAX. Eller du letar efter en fond som fungerar bättre än DAX... Kanske även en internationell eller europeisk blandade fond, inte en ren tyska aktiefonder, på grund av minskande svar på förändringar på marknaden.